Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

saĘ MENU PRZYSTAWKI > KANAPKI PIĘTROWE eb > OBWARZANEK Z KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ SUCHĄ S/ | ZUPY > ZUPA KMINKOWA > FLAKI PO KRAKOWSKU /©» | DANIA GŁÓWNE > GĘSIE PIPKI > KACZKA PO KRAKOWSKU Z KASZANKĄ > MACZANKA PO KRAKOWSKU AŻ DESERY > MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE > TORT PISCHINGERA > MAKARONIKI KRAKOWSKIE > KANAPKI PIĘTROWE Z LOKALIKÓW ŚNIADANKOWYCH („HANDELKÓW ”) Prawdziwy hit w ofercie krakowskich lokalików śniadaniowych w XIX wieku. Nazwę wzięły od imponującej liczby składników, układanych warstwami jeden na drugim. Od pasty jajecznej albo bryndzowego liptauera po wędliny, anchois i warzywa. > MACZANKA PO KRAKOWSKU Zwana prababką hamburgera. Już w XVIII wieku zajadali się nią krakowscy woźnice. Od tych czasów receptura pozostała niezmieniona: długo duszony karczek wieprzowy z cebulą i kminkiem, pajda chleba, z czasem zamieniona na bułkę, oraz dużo gęstego, mięsnego sosu. > MAKARONIKI KRAKOWSKIE , ZWANE KLAWISZAMI W Krakowie karierę robiły w XIX wieku. Podobnie jak francuskie wypieki zawierały sproszkowane migdały wymieszane z pianą z białek. Jednak krakowskie makaroniki były podłużne, na spodzie z kruchego ciasta i przełożone marmoladą lub konfiturą różaną. Prostokątny kształt spowodował nadanie im nazwy „klawisze”. VMOXAVUXA VINVQ JMOLINA 13

Najnowsze gazetki

Reklama
saĘ MENU PRZYSTAWKI > KANAPKI PIĘTROWE eb > OBWARZANEK Z KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ SUCHĄ S/ | ZUPY > ZUPA KMINKOWA > FLAKI PO KRAKOWSKU /©» | DANIA GŁÓWNE > GĘSIE PIPKI > KACZKA PO KRAKOWSKU Z KASZANKĄ > MACZANKA PO KRAKOWSKU AŻ DESERY > MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE > TORT PISCHINGERA > MAKARONIKI KRAKOWSKIE > KANAPKI PIĘTROWE Z LOKALIKÓW ŚNIADANKOWYCH („HANDELKÓW ”) Prawdziwy hit w ofercie krakowskich lokalików śniadaniowych w XIX wieku. Nazwę wzięły od imponującej liczby składników, układanych warstwami jeden na drugim. Od pasty jajecznej albo bryndzowego liptauera po wędliny, anchois i warzywa. > MACZANKA PO KRAKOWSKU Zwana prababką hamburgera. Już w XVIII wieku zajadali się nią krakowscy woźnice. Od tych czasów receptura pozostała niezmieniona: długo duszony karczek wieprzowy z cebulą i kminkiem, pajda chleba, z czasem zamieniona na bułkę, oraz dużo gęstego, mięsnego sosu. > MAKARONIKI KRAKOWSKIE , ZWANE KLAWISZAMI W Krakowie karierę robiły w XIX wieku. Podobnie jak francuskie wypieki zawierały sproszkowane migdały wymieszane z pianą z białek. Jednak krakowskie makaroniki były podłużne, na spodzie z kruchego ciasta i przełożone marmoladą lub konfiturą różaną. Prostokątny kształt spowodował nadanie im nazwy „klawisze”. VMOXAVUXA VINVQ JMOLINA 13
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy