Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 12

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI z grzybami i twarogiem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Przygotowujemy zaczyn: 50 g mleka łączymy z miodem, drożdża- mi i 20 g mąki i odstawiamy na ok. 20 minut w temperaturze pokojo- wej. 2. Grzyby blendujemy na puder. Żółtka ucieramy z serkami. 3. Do zaczynu dodajemy pozostałą mąkę, puder grzybowy, pozosta- łe mleko, oliwę, sól, puder grzybowy i żółtka utarte z serkami, całość wyrabiamy do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Z ciasta formujemy kulki o średnicy ok. 4 cm i układamy jedną obok drugiej w naczyniu do zapiekania o wymiarach ok. 21x15 cm. Całość przykry- wamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 min. 4. Wyrośnięte buchty smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypu- jemy serem Grana Padano. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190?C przez ok. 20 min. Mąka pszenna (typ 550) 300g+ Ser Grana Padano (tarty) 20 g 100 g do podsypywania Oliwa 40g = Mleko 5,2% 150 ml Jajko 1szt. x z Miód gryczany 10 g ZAŃODE: « Drożdże suche 7 g Sól4g Podgrzybki suszone 20 g Ser twarogowy 100 g Serek Philadelphia 50 g

Najnowsze gazetki

Reklama
SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI z grzybami i twarogiem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Przygotowujemy zaczyn: 50 g mleka łączymy z miodem, drożdża- mi i 20 g mąki i odstawiamy na ok. 20 minut w temperaturze pokojo- wej. 2. Grzyby blendujemy na puder. Żółtka ucieramy z serkami. 3. Do zaczynu dodajemy pozostałą mąkę, puder grzybowy, pozosta- łe mleko, oliwę, sól, puder grzybowy i żółtka utarte z serkami, całość wyrabiamy do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Z ciasta formujemy kulki o średnicy ok. 4 cm i układamy jedną obok drugiej w naczyniu do zapiekania o wymiarach ok. 21x15 cm. Całość przykry- wamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 min. 4. Wyrośnięte buchty smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypu- jemy serem Grana Padano. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190?C przez ok. 20 min. Mąka pszenna (typ 550) 300g+ Ser Grana Padano (tarty) 20 g 100 g do podsypywania Oliwa 40g = Mleko 5,2% 150 ml Jajko 1szt. x z Miód gryczany 10 g ZAŃODE: « Drożdże suche 7 g Sól4g Podgrzybki suszone 20 g Ser twarogowy 100 g Serek Philadelphia 50 g
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy