Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 5

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Jedyny w Polsce oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania dla dwóch papieży: Jana Pawła Il i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Prekursor kuchni wło- skiej w Polsce. Laureat nagrody „Hermesa” w kategorii Osobowość Gastronomii 2016 roku. Laureat konkursu „Polska od Kuchni” w kategorii Arcymistrz Sztuki Kuli- narnej. Laureat nagrody „Poland 100 Best Restaurants” na najlepszy konkurs kulinarny 2023. Wieloletni, były Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce (FIC Polonia). Organizator szesnastu edycji prestiżo- wego Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culi- naria Italiana”, organizator imprez charytatywnych dla domów dziecka, juror w wielu konkursach kulinarnych w Polsce, zdobywca rekordu Guinnessa na największą włoską potrawę z grzybów (funghi triffolati). Postać medialna znana z programów tele- wizyjnych. Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesme- nów, aktorów, piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku polskim. Autor książki kulinarnej „Kuchnia Włoska bez granic”. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii. Wykształ- cenie kucharskie otrzymał w znanej szkole gastronomicznej Villa Santa Maria, a do- świadczenie zdobywał, pracując w restauracjach w regionie Abruzzo, a następnie przez kilka lat w 5-gwiazdkowym Hotelu Savoy Florence w Toskanii. W 1998 roku przyjechał do Polski, aby propagować rodzimą kuchnię w ramach szkoleń w warszawskich restauracjach, a następnie przez 4 kolejne lata był szefem kuchni znanej restauracji Chianti w Warszawie. Do 2015 roku prowadził w Warszawie własną restaurację Giancarlo Ristorante Italiano (jedyna w Polsce restauracja oferująca przez cały rok dania ze świeżymi truflami, najlep- sza włoska restauracja w 2004 roku według „Poland Monthly” i jedna z najlepszych we- dług rankingu „Newsweeka” oraz Trattorię Giancarlo uhonorowaną pięcioma gwiazdkami w rankingu restauracji „Polityki”. Do 2022 roku prowadził warsztaty w prestiżowym Studiu Kulinarnym Giancarlo. Executive chef, trener, ekspert i doradca kulinarny prowadzący szkolenia dla szefów kuch- ni, kucharzy i amatorów kuchni włoskiej w wielu projektach gastronomicznych. Ambasador. znanych włoskich marek w Polsce. Regularnie udziela konsultacji przy otwieraniu restaura- cji i hoteli, jak również tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego. Uczest- niczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce i za granicą. obowu o 2 Susdkżyb> a |- ITALIA NA TALERZU

Najnowsze gazetki

Reklama
Jedyny w Polsce oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania dla dwóch papieży: Jana Pawła Il i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Prekursor kuchni wło- skiej w Polsce. Laureat nagrody „Hermesa” w kategorii Osobowość Gastronomii 2016 roku. Laureat konkursu „Polska od Kuchni” w kategorii Arcymistrz Sztuki Kuli- narnej. Laureat nagrody „Poland 100 Best Restaurants” na najlepszy konkurs kulinarny 2023. Wieloletni, były Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce (FIC Polonia). Organizator szesnastu edycji prestiżo- wego Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culi- naria Italiana”, organizator imprez charytatywnych dla domów dziecka, juror w wielu konkursach kulinarnych w Polsce, zdobywca rekordu Guinnessa na największą włoską potrawę z grzybów (funghi triffolati). Postać medialna znana z programów tele- wizyjnych. Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesme- nów, aktorów, piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku polskim. Autor książki kulinarnej „Kuchnia Włoska bez granic”. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii. Wykształ- cenie kucharskie otrzymał w znanej szkole gastronomicznej Villa Santa Maria, a do- świadczenie zdobywał, pracując w restauracjach w regionie Abruzzo, a następnie przez kilka lat w 5-gwiazdkowym Hotelu Savoy Florence w Toskanii. W 1998 roku przyjechał do Polski, aby propagować rodzimą kuchnię w ramach szkoleń w warszawskich restauracjach, a następnie przez 4 kolejne lata był szefem kuchni znanej restauracji Chianti w Warszawie. Do 2015 roku prowadził w Warszawie własną restaurację Giancarlo Ristorante Italiano (jedyna w Polsce restauracja oferująca przez cały rok dania ze świeżymi truflami, najlep- sza włoska restauracja w 2004 roku według „Poland Monthly” i jedna z najlepszych we- dług rankingu „Newsweeka” oraz Trattorię Giancarlo uhonorowaną pięcioma gwiazdkami w rankingu restauracji „Polityki”. Do 2022 roku prowadził warsztaty w prestiżowym Studiu Kulinarnym Giancarlo. Executive chef, trener, ekspert i doradca kulinarny prowadzący szkolenia dla szefów kuch- ni, kucharzy i amatorów kuchni włoskiej w wielu projektach gastronomicznych. Ambasador. znanych włoskich marek w Polsce. Regularnie udziela konsultacji przy otwieraniu restaura- cji i hoteli, jak również tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego. Uczest- niczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce i za granicą. obowu o 2 Susdkżyb> a |- ITALIA NA TALERZU
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy