Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 15

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

STREET FOOD - podróż ze smakiem | 15 Currywulrst (i ki 2 Autor: Tomasz Tracz Składniki: kiełbasa biała parzona ARO 1 szt. cebula biała 2 szt. cydr 200 ml przyprawa curry MC 20 g garam masala 10 g czosnek obrany MC 2 ząbki morela suszona MC 50 g keczup MC 100 g cebulka prażona MC 20 g dymka MC 10 g olej rzepakowy Aro 20 ml bagietka 1 szt. NIEMCY Sposób przygotowania: 1. 2. Kiełbasę białą gotujemy w wodzie przez około 5-8 minut. Cebulę oraz morele suszone kroimy w paski, czosnek drobno siekamy. Połowę cebuli szklimy na małym ogniu w rondelku z rozgrzanym olejem rzepakowym. Solimy. Dodajemy czosnek i kontynuujemy smażenie przez 2-3 minuty. Następnie wlewamy cydr i dusimy pod przykryciem do momentu, gdy cały płyn odparuje. Odstawiamy na bok. Pozostałą część cebuli smażymy na patelni z rozgrzanym olejem i przyprawami curry oraz garam masalą do momentu, aż cebula będzie lekko skarmelizowana. Dodajemy morele i kontynuujemy smażenie przez 2-3 minuty. 6. Dolewamy keczup i redukujemy o 1/3. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. 7. Bagietkę tostujemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. przez 5 min. Następnie wyciągamy z piekarnika i przekrajamy. 8. Do środka nakładamy cebulę duszoną, na którą kładziemy kiełbasę. Całość posypujemy cebulką prażoną oraz posiekaną dymką. 9. Nawierzch rozprowadzamy sos i serwujemy na ciepło.

Najnowsze gazetki

Reklama
STREET FOOD - podróż ze smakiem | 15 Currywulrst (i ki 2 Autor: Tomasz Tracz Składniki: kiełbasa biała parzona ARO 1 szt. cebula biała 2 szt. cydr 200 ml przyprawa curry MC 20 g garam masala 10 g czosnek obrany MC 2 ząbki morela suszona MC 50 g keczup MC 100 g cebulka prażona MC 20 g dymka MC 10 g olej rzepakowy Aro 20 ml bagietka 1 szt. NIEMCY Sposób przygotowania: 1. 2. Kiełbasę białą gotujemy w wodzie przez około 5-8 minut. Cebulę oraz morele suszone kroimy w paski, czosnek drobno siekamy. Połowę cebuli szklimy na małym ogniu w rondelku z rozgrzanym olejem rzepakowym. Solimy. Dodajemy czosnek i kontynuujemy smażenie przez 2-3 minuty. Następnie wlewamy cydr i dusimy pod przykryciem do momentu, gdy cały płyn odparuje. Odstawiamy na bok. Pozostałą część cebuli smażymy na patelni z rozgrzanym olejem i przyprawami curry oraz garam masalą do momentu, aż cebula będzie lekko skarmelizowana. Dodajemy morele i kontynuujemy smażenie przez 2-3 minuty. 6. Dolewamy keczup i redukujemy o 1/3. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. 7. Bagietkę tostujemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. przez 5 min. Następnie wyciągamy z piekarnika i przekrajamy. 8. Do środka nakładamy cebulę duszoną, na którą kładziemy kiełbasę. Całość posypujemy cebulką prażoną oraz posiekaną dymką. 9. Nawierzch rozprowadzamy sos i serwujemy na ciepło.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy