Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 12.12 do 08.01 - Strona nr 15

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Arhelan 12.12.2022 - 08.01.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

2 szklanki mąki 300 g serka waniliowego homogenizowanego 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru + do posypania 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia 1 litr oleju do smażenia W garnku rozgrzej olej. Wszystkie składniki na pączki umieść w misce i mieszaj do czasu, aż uzyskasz jednolitą masę. Ciasto powinno wyjść kleiste. Nie warto jednak dosypywać mąki, bo pączki mogą wyjść twarde. Za pomocą łyżeczki, uprzednio zamoczonej w oleju, nabieraj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i ostrożnie umieszczaj w garnku z rozgrzanym olejem. Pączki smaż na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przełóż na papierowy ręcznik żeby odsączyć z tłuszczu. Przestudzone posyp cukrem pudrem.

Najnowsze gazetki

Reklama
2 szklanki mąki 300 g serka waniliowego homogenizowanego 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru + do posypania 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia 1 litr oleju do smażenia W garnku rozgrzej olej. Wszystkie składniki na pączki umieść w misce i mieszaj do czasu, aż uzyskasz jednolitą masę. Ciasto powinno wyjść kleiste. Nie warto jednak dosypywać mąki, bo pączki mogą wyjść twarde. Za pomocą łyżeczki, uprzednio zamoczonej w oleju, nabieraj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i ostrożnie umieszczaj w garnku z rozgrzanym olejem. Pączki smaż na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przełóż na papierowy ręcznik żeby odsączyć z tłuszczu. Przestudzone posyp cukrem pudrem.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy