Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 12.12 do 08.01 - Strona nr 20

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Arhelan 12.12.2022 - 08.01.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

500 g serka mascarpone, 400 g śmietanki 30%, " 90 g masła, ok. 500 g wybranych owoców (u nas 250g borówek amerykańskich i 250 g malin), 200 g ciasteczek owsianych, 1 opakowanie galaretki np. malinowej, 400 ml gorącej wody, 100 g migdałów, 15 g żelatyny, 60 ml wody, 150 g cukru drobnego. Ciasteczka pokrusz a następnie dodaj do nich drobno posiekane i podprażone wcześniej na suchej patelni migdały. Dodaj rozpuszczone masło. Poczekaj ok. 0,5 h, aby masło stężało. Masę przełóż do tortownicy i lekko ubij dłonią. Żelatynę rozpuść w wodzie, pozostaw by stężała. 75 g cukru ubij ze śmietanką, drugą połowę cukru dodaj do serka mascarpone. Utrzyj na gładką masę. Żelatynę dodaj do serka mascarpone i mieszaj razem z ubitą wcześniej śmietaną. Na tortownicę pokrytą ciasteczkami owsianymi wylej przygotowaną masę. Na wierzchu ułóż owoce - borówki amerykańskie oraz maliny. Sernik umieść w lodówce na minimum 3 godz. W czasie gdy sernik się chłodzi, galaretkę rozpuść w 400 ml wody i odstaw do wystygnięcia. W momencie gdy galaretka zacznie tężeć, zalej sernik z owocami i ponownie włóż do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.

Najnowsze gazetki

Reklama
500 g serka mascarpone, 400 g śmietanki 30%, " 90 g masła, ok. 500 g wybranych owoców (u nas 250g borówek amerykańskich i 250 g malin), 200 g ciasteczek owsianych, 1 opakowanie galaretki np. malinowej, 400 ml gorącej wody, 100 g migdałów, 15 g żelatyny, 60 ml wody, 150 g cukru drobnego. Ciasteczka pokrusz a następnie dodaj do nich drobno posiekane i podprażone wcześniej na suchej patelni migdały. Dodaj rozpuszczone masło. Poczekaj ok. 0,5 h, aby masło stężało. Masę przełóż do tortownicy i lekko ubij dłonią. Żelatynę rozpuść w wodzie, pozostaw by stężała. 75 g cukru ubij ze śmietanką, drugą połowę cukru dodaj do serka mascarpone. Utrzyj na gładką masę. Żelatynę dodaj do serka mascarpone i mieszaj razem z ubitą wcześniej śmietaną. Na tortownicę pokrytą ciasteczkami owsianymi wylej przygotowaną masę. Na wierzchu ułóż owoce - borówki amerykańskie oraz maliny. Sernik umieść w lodówce na minimum 3 godz. W czasie gdy sernik się chłodzi, galaretkę rozpuść w 400 ml wody i odstaw do wystygnięcia. W momencie gdy galaretka zacznie tężeć, zalej sernik z owocami i ponownie włóż do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy