Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 13.12 do 24.12 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Arhelan 13.12.2024 - 24.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Jogurt naturalny typ grecki 400g MLEKOWIT IWONY 150 g sera feta VSS 2 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku ok 4 łyżek ciepłej wody 350 g mąki pszennej świeżo zmielony pieprz do smaku 2 jajka 3-4 łyżki oliwy SZ 30208 sertarty parmezan FARSZ: Szpinak rozmroż i odciśnij z nadmiaru wody. Przełóż na patelnię i doprowadź do wrzenia tak, by odparować pozostałą wodę. Do szpinaku dodaj rozkruszony ser feta i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Qer Favitą Poczekaj aż ser feta się rozpuści. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jogurt naturalny. Wymieszaj 12%. 18% i odstaw do przestygnięcia. CIASTO: Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól. Na środku zrób wgłębienie, wbij jajka i dodaj = » oliwę. Zagnieć ciasto dodając stopniowo wodę. W razie potrzeby podsyp odrobiną mąki. Ciasto zawiń w folię i odłóż na 30 minut. Po tym czasie ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich cienko rozwałkuj na dwa, tej samej wielkości prostokąty. Na jednej części ciasta rozłóż po łyżeczce farszu w odstępie około 2cm. Za pomocą pędzelka zwilż ciasto wodą wokół farszu i przykryj drugim, rozwałkowanym płatem ciasta. Dociśnij dokładnie w okolicach farszu i za pomocą radełka wykrawaj kwadraty. Ravioli wrzucaj do wrzącej wody i gotuj ok. 1 minuty po wypłynięciu na wierzch. Odcedź i przełóż do półmiska. Polej oliwą i posyp startym serem parmezan. jego sklepu znajduję się na etykiecie cenowej bw Arhelan nr 12, 1111114

Najnowsze gazetki

Reklama
Jogurt naturalny typ grecki 400g MLEKOWIT IWONY 150 g sera feta VSS 2 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku ok 4 łyżek ciepłej wody 350 g mąki pszennej świeżo zmielony pieprz do smaku 2 jajka 3-4 łyżki oliwy SZ 30208 sertarty parmezan FARSZ: Szpinak rozmroż i odciśnij z nadmiaru wody. Przełóż na patelnię i doprowadź do wrzenia tak, by odparować pozostałą wodę. Do szpinaku dodaj rozkruszony ser feta i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Qer Favitą Poczekaj aż ser feta się rozpuści. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jogurt naturalny. Wymieszaj 12%. 18% i odstaw do przestygnięcia. CIASTO: Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól. Na środku zrób wgłębienie, wbij jajka i dodaj = » oliwę. Zagnieć ciasto dodając stopniowo wodę. W razie potrzeby podsyp odrobiną mąki. Ciasto zawiń w folię i odłóż na 30 minut. Po tym czasie ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich cienko rozwałkuj na dwa, tej samej wielkości prostokąty. Na jednej części ciasta rozłóż po łyżeczce farszu w odstępie około 2cm. Za pomocą pędzelka zwilż ciasto wodą wokół farszu i przykryj drugim, rozwałkowanym płatem ciasta. Dociśnij dokładnie w okolicach farszu i za pomocą radełka wykrawaj kwadraty. Ravioli wrzucaj do wrzącej wody i gotuj ok. 1 minuty po wypłynięciu na wierzch. Odcedź i przełóż do półmiska. Polej oliwą i posyp startym serem parmezan. jego sklepu znajduję się na etykiecie cenowej bw Arhelan nr 12, 1111114
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy