Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 27.03 do 16.04 - Strona nr 20

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Arhelan 27.03.2023 - 16.04.2023
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Kruche ciasto: 100 g masła 82% 200 g mąki pszennej + do podsypania szczypta soli 2 żółtka 60 g cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany Krem kawowy: e _ 250 ml śmietanki kremówki e 250 g serka mascarpone e 100g cukru pudru e 100 ml kawy Inki * 10g żelatyny w proszku 8 U Kawa rozpuszezalna Inka mleczna, miodowa, karmelowa 200 g GRANE (44,05 zł/kg Najniższa cena z osłatnich 30 dni 9,99 zł Na stolnicę przesiej mąkę, sól oraz cukier puder. Dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka oraz kwaśną śmietanę i zagnieć ciasto. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Małe metalowe foremki do babeczek wysmaruj masłem. Wyjęte z lodówki ciasto podsyp mąką i rozwałkuj na grubość 3- 4 milimetrów. Z ciasta wytnij kółka i wyłóż nimi foremki. Nakłuj ciasto widelcem, po czym ułóż foremki na blasze do pieczenia wstaw do piekarnika nagrzanego do 180?C na 18 minut. Upieczone babeczki wystudzić. Chłodną kawę Inkę połącz z żelatyną i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podgrzej, wymieszaj, wystudź i odstaw na 10 minut. Zimną śmietankę kremówkę wlej do miski, ubijaj przez około 30 sekund, poczym stopniowo wsypuj cukier puder, ubijając nieustannie. Kiedy śmietanka będzie już dobrze ubita, ale nie całkowicie sztywna, dodaj mascarpone oraz tężejącą kawę Inkę. Kontynuuj ubijanie przez kilka sekund, aby uzyskać krem o gęstej konsystencji. Krem kawowy przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij nim dokładnie każdą kruchą babeczkę. Babeczki z kremem kawowym udekoruj owocami. /. GÓRSKIE ; f PREMIUM ł : "a Mix Górskie Kawa rozpuszczalna Premium 82% Inka czekoladowa 200 gBIELMAR 200g GRANE a - (52,45 zt/ką) ajniżeza cena Najniżeza cena z osłałnich 30 dni 3,99 zł z ostatnich 30 dni [0,99 zł *Cena sprzed obniżki, najczęściej występująca w sklepach Arhelan ustalona przed przygotowaniem materiału. Dotyczy produktu na zdjęciu. Cena dla Twojego sklepu znajduje się na etykiecie cenowej,

Najnowsze gazetki

Reklama
Kruche ciasto: 100 g masła 82% 200 g mąki pszennej + do podsypania szczypta soli 2 żółtka 60 g cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany Krem kawowy: e _ 250 ml śmietanki kremówki e 250 g serka mascarpone e 100g cukru pudru e 100 ml kawy Inki * 10g żelatyny w proszku 8 U Kawa rozpuszezalna Inka mleczna, miodowa, karmelowa 200 g GRANE (44,05 zł/kg Najniższa cena z osłatnich 30 dni 9,99 zł Na stolnicę przesiej mąkę, sól oraz cukier puder. Dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka oraz kwaśną śmietanę i zagnieć ciasto. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Małe metalowe foremki do babeczek wysmaruj masłem. Wyjęte z lodówki ciasto podsyp mąką i rozwałkuj na grubość 3- 4 milimetrów. Z ciasta wytnij kółka i wyłóż nimi foremki. Nakłuj ciasto widelcem, po czym ułóż foremki na blasze do pieczenia wstaw do piekarnika nagrzanego do 180?C na 18 minut. Upieczone babeczki wystudzić. Chłodną kawę Inkę połącz z żelatyną i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podgrzej, wymieszaj, wystudź i odstaw na 10 minut. Zimną śmietankę kremówkę wlej do miski, ubijaj przez około 30 sekund, poczym stopniowo wsypuj cukier puder, ubijając nieustannie. Kiedy śmietanka będzie już dobrze ubita, ale nie całkowicie sztywna, dodaj mascarpone oraz tężejącą kawę Inkę. Kontynuuj ubijanie przez kilka sekund, aby uzyskać krem o gęstej konsystencji. Krem kawowy przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij nim dokładnie każdą kruchą babeczkę. Babeczki z kremem kawowym udekoruj owocami. /. GÓRSKIE ; f PREMIUM ł : "a Mix Górskie Kawa rozpuszczalna Premium 82% Inka czekoladowa 200 gBIELMAR 200g GRANE a - (52,45 zt/ką) ajniżeza cena Najniżeza cena z osłałnich 30 dni 3,99 zł z ostatnich 30 dni [0,99 zł *Cena sprzed obniżki, najczęściej występująca w sklepach Arhelan ustalona przed przygotowaniem materiału. Dotyczy produktu na zdjęciu. Cena dla Twojego sklepu znajduje się na etykiecie cenowej,
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy