Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 11.07 do 18.07 - Strona nr 5

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 11.07.2024 - 18.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

11.07-17.07 oD czwaRTku DO ŚRODY INDIE Korma z indykiem, czyli indyk w kremowym sosie migdałowym LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: miskę, garnek, blender, głęboką patelnię SKŁADNIKI 600 g fileta z indyka 1 łyżka startego imbiru Ya łyżeczki kurkumy 120.g migdałów 2 łyżeczki cukru lub miodu 1 łyżeczka przyprawy curry 250 ml wody Va łyżeczki kardamonu Ya łyżeczki kardamonu 4 duże cebule 1 łyżeczka garam masali 1 łyżeczka startego imbiru masło klarowane (do smażenia) 1% łyżeczki soli 2 łyżeczki soli 1 | wody 3 łyżki suszonych owoców suszone owoce, migdały 1 łyżka jogurtu naturalnego Marynata (do dekoracji) Pb UNE M PA YJA POWANIE łyżki gęstego jogurtu naturalnego garść listków kolendry Indyka pokrój w paski. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Włóż do niej mięso i odstaw na co najmniej godzinę. Migdały zalej wodą. Gotuj około 30 minut, a następnie zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Drobno pokrój cebule, wrzuć je na patelnię z masłem klarowanym. Dolej wodę i gotuj pod przykryciem, aż cebula się rozgotuje. Ostudź i dodaj jogurt naturalny, zdejmij z patelni i zblenduj całość na gładką pastę. Na tej samej patelni z masłem klarowanym duś przez 2-3 minuty imbir i pastę cebulową. Dodaj zmielone migdały i gotuj kolejne 5 minut, delikatnie mieszając. Dodaj cukier lub miód, kardamon, przyprawę garam masala, sól i suszone owoce. Duś przez 3 minuty. Dołóż paski z indyka i gotuj do miękkości mięsa, około 5 minut. Gotowe danie przełóż do misy, udekoruj suszonymi owocami i migdałami oraz kolendrą. Podawaj z ryżem basmati lub pieczywem.

Najnowsze gazetki

Reklama
11.07-17.07 oD czwaRTku DO ŚRODY INDIE Korma z indykiem, czyli indyk w kremowym sosie migdałowym LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: miskę, garnek, blender, głęboką patelnię SKŁADNIKI 600 g fileta z indyka 1 łyżka startego imbiru Ya łyżeczki kurkumy 120.g migdałów 2 łyżeczki cukru lub miodu 1 łyżeczka przyprawy curry 250 ml wody Va łyżeczki kardamonu Ya łyżeczki kardamonu 4 duże cebule 1 łyżeczka garam masali 1 łyżeczka startego imbiru masło klarowane (do smażenia) 1% łyżeczki soli 2 łyżeczki soli 1 | wody 3 łyżki suszonych owoców suszone owoce, migdały 1 łyżka jogurtu naturalnego Marynata (do dekoracji) Pb UNE M PA YJA POWANIE łyżki gęstego jogurtu naturalnego garść listków kolendry Indyka pokrój w paski. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Włóż do niej mięso i odstaw na co najmniej godzinę. Migdały zalej wodą. Gotuj około 30 minut, a następnie zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Drobno pokrój cebule, wrzuć je na patelnię z masłem klarowanym. Dolej wodę i gotuj pod przykryciem, aż cebula się rozgotuje. Ostudź i dodaj jogurt naturalny, zdejmij z patelni i zblenduj całość na gładką pastę. Na tej samej patelni z masłem klarowanym duś przez 2-3 minuty imbir i pastę cebulową. Dodaj zmielone migdały i gotuj kolejne 5 minut, delikatnie mieszając. Dodaj cukier lub miód, kardamon, przyprawę garam masala, sól i suszone owoce. Duś przez 3 minuty. Dołóż paski z indyka i gotuj do miękkości mięsa, około 5 minut. Gotowe danie przełóż do misy, udekoruj suszonymi owocami i migdałami oraz kolendrą. Podawaj z ryżem basmati lub pieczywem.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy