Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 05.09 do 12.09 - Strona nr 19

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 05.09.2024 - 12.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

5.09-1 1.09 oo czwaRTku DO ŚRODY Futomaki zushi z tososiem smażonym w teriyaki LICZBA PORCJI 2 CZA$ PRZYGOTOWANIA: 10 MIN + %0 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI TRUDNY Przygółuk garńek, polelnię tęflónewą, matę do zwijania sushi SKŁADNIKI 200 g ryżu do sushi 20 g marchewki 20 g ogórka 2 długie kawalki łososia | łyżka oleju roślinnego 2 łyżki sosu teriycki | arkusz noeri I łyżeczka pasty wasabi 9 łyżeczki prażonego białego sezamu 1 kść kruchej sałaty DO PODANIA 2 łyżki marynowanego imbiru 30 ml japońskiego sosu sojowego | łyżka pasty wasabi PRZYGOTOWANIE Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę i ogórka pokrój w zapałkę długości 10 centymetrów. Blanszuj marchewkę 3 minuty, odcedź i odsącz. Przesmaż łososia na oleju, skrapiając sosem teriyaki. Na macie ułóż nori błyszczącą stroną do dołu. Na nori rozłóż ryż, pozostawiając u góry 2-centrymetrowy margines. Posmaruj ryż łyżeczką wasabi, posyp sezamem. Na ryżu ułóż sałatę, łososia, marchewkę i ogórka. Zwilz margines nori wodą, zwiń za pomocą maty w rolkę. Pokrój w 8 równych krążków. Podawaj z imbirem, sosem sojowym i wasabi.

Najnowsze gazetki

Reklama
5.09-1 1.09 oo czwaRTku DO ŚRODY Futomaki zushi z tososiem smażonym w teriyaki LICZBA PORCJI 2 CZA$ PRZYGOTOWANIA: 10 MIN + %0 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI TRUDNY Przygółuk garńek, polelnię tęflónewą, matę do zwijania sushi SKŁADNIKI 200 g ryżu do sushi 20 g marchewki 20 g ogórka 2 długie kawalki łososia | łyżka oleju roślinnego 2 łyżki sosu teriycki | arkusz noeri I łyżeczka pasty wasabi 9 łyżeczki prażonego białego sezamu 1 kść kruchej sałaty DO PODANIA 2 łyżki marynowanego imbiru 30 ml japońskiego sosu sojowego | łyżka pasty wasabi PRZYGOTOWANIE Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę i ogórka pokrój w zapałkę długości 10 centymetrów. Blanszuj marchewkę 3 minuty, odcedź i odsącz. Przesmaż łososia na oleju, skrapiając sosem teriyaki. Na macie ułóż nori błyszczącą stroną do dołu. Na nori rozłóż ryż, pozostawiając u góry 2-centrymetrowy margines. Posmaruj ryż łyżeczką wasabi, posyp sezamem. Na ryżu ułóż sałatę, łososia, marchewkę i ogórka. Zwilz margines nori wodą, zwiń za pomocą maty w rolkę. Pokrój w 8 równych krążków. Podawaj z imbirem, sosem sojowym i wasabi.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy