Produkty w tej gazetce
KNEDELKI NA PARZE Z DOJRZAŁYMI OWOCAMI ADRIANA MARCZEWSKA KOLACJA GIO | .8 e00 40 min 6 porcji łatwy SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: KNEDLE: 1. Ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Wymieszaj + 0,5 kg ugotowanych ziemniaków w dużej misce z jajkiem, mąką pszenną, ziemniaczaną (mogą być z poprzedniego dnia) i szczyptą soli. Zagnieć na jednolite ciasto (możesz sobie » 0,4 kg śliwek węgierek lub kawałków pomóc, oprószając dłonie mąką. Jeśli ciasto mocno się klei, brzoskwini [owoce mogą być miękkie dodaj więcej mąki pszennej]. lub zwiędłej 2. Śliwki przekrój na pół i pozbaw pestek, brzoskwinie pokrój + % szklanki męki pszennej na duże kawałki. Owoce wymieszaj z cynamonem. Plony Natury 3. Zciasta odrywaj kuleczki (ok. 4 cm szerokości). Każdą + 2łyżki skrobi ziemniaczanej kuleczkę delikatnie rozpłaszcz w dłoniach na placuszek. * 1jajko Moja Kurka rozmiar L W środek włóż całą śliwkę lub kilka kawałków brzoskwini * 1 łyżeczka cynamonu i delikatne zawiń ciasto, formując knedelki. 4. W dużym garnku z osolonym wrzątkiem gotuj knedelki + 5 łyżek bułki tartej przez 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię + 3 łyżki masła Mleczna Dolina wody. Uważaj, aby nie skleiły się podczas gotowania. * Ysszklanki maku Gotowe knedle wyjmij z wrzątku, przelej szybko zimną * Va szklanki wiórków kokosowych wodą i wyłóż na talerz. + płatki jadalnych kwiatków 5. Na patelni rozgrzej masło i przyrumień bułkę tartą ze szczyptą soli i cynamonu. SOS WANILIOWY: 6. Wiórki kokosowe przyrumień na suchej patelni. + 0,5 | kwaśnej śmietany Mleczna 7. Przygotuj sos waniliowy. Kwaśną śmietanę wymieszaj Dolina z 4 łyżkami cukru, skórką z cytryny i wanilią. + laska wanilii, pasta waniliowa lub 8. Knedelki obtaczaj w maku lub bułce tartej, lub kokosie. 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 9. Natalerze wyłóż sos waniliowy i obtoczone w dodatkach * 4 łyżki drobnego cukru knedle. «skórka z Ya cytryny 10. Ozdób dania płatkami jadalnych kwiatków. „ SPRAWDZAJ TERMINY WAŻNOŚCI PRODUKTÓW W LODÓWCE. WYKORZYSTUJ TE Z KRÓTKIM TERMINEM! PIERÓG PATRYK 26 | NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI
Nazwa | Szczególy |
---|