Produkty w tej gazetce
BAKŁAŻANOWY a ER SZNYCEL Z PUREE R PM Io! ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD U: U s ENERGIA || TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL ( „WEJ CJE EJ KZ 60 min 2 porcje średni Zdał | sia SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: » 4 ziemniaki 1. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. * 1 łyżka masła Mleczna Dolina * 4łyżki kefiru Mleczna Dolina * 1 łyżka musztardy francuskiej Madero » skórka starta z 1 cytryny * 1 bakłażan * sól, pieprz * V2 szklanki mąki pszennej Złote Pola * 1 jajko Moja Kurka, rozmiar L * V2 szklanki bułki tartej Pano * 2 łyżki tartego sera Parmigiano Reggiano Gusto Bello * 1 łyżeczka kuminu * 1 łyżeczka wędzonej papryki * 1 łyżka oleju rzepakowego Wybornego » 5 łyżek jogurtu naturalnego Fruvita » 3 ogórki małosolne * | pęczek rzodkiewek » 2 łyżki prażonej cebulki * 2 gałązki koperku Jeszcze gorące utłucz razem z masłem i kefirem na gładkie puróe. Dopraw musztardą i skórką z Y2 cytryny. 2. Bakłażana przekrój na pół, nakłuj w kilku miejscach i oprósz solą. Odczekaj kilka minut i osusz go ręcznikiem. 3. Przygotuj 3 talerze. Na jeden wysyp mąkę i dopraw solą, na drugi wbij jajko, roztrzep i dopraw solą i pieprzem, a na trzeci wysyp bułkę tartą z dodatkiem startego sera, resztą skórki z cytryny, kuminem i wędzoną papryką. 4. Połówki bakłażana panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z dodatkami. 5. Smaż na rozgrzanym oleju, aż bakłażan się przyrumieni, a następnie przełóż do brytfanki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180?C przez 20-25 minut, aż zmięknie. 6. Jogurt dopraw pieprzem. Ogórki małosolne i rzodkiewki pokrój w plasterki. 7. Na talerz wyłóż puróe posypane prażoną cebulką i koperkiem oraz upieczonego bakłażana. Podawaj z jogurtem oraz pokrojonymi warzywami. A może koktajl owocowy z kefiremć yZYCCO sprawą będzie jeszcze bardziej orzeźwiająco i pysznie! 21 | CZAS NA FLEKSITARIANIZM
Nazwa | Szczególy |
---|