Produkty w tej gazetce
31.10-6.11] oD czwARTku DO ŚRODY PAPPARDELLE Z SOSEM - POMIDOROWYM I KRÓLIKIEM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 270 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: miskę, 2 garnki z pokrywką SKŁADNIKI * 1 kg mięsa królika *5 liści szałwii * oliwa z oliwek extra vergine * 3 ziarna ziela angielskiego * 375 ml + 250 ml czerwonego + sól, pieprz * pieprz w ziarnach wina bulion warzywny * 3 ząbki czosnku * 200g boczku * 400 g passaty pomidorowej * 14 białej cebuli * 1 czerwona cebula «500 g makaronu pappardelle * 1 gałązka rozmarynu * 1 marchewka » 80 g sera Grana Padano * 3 liście laurowe * 1 łodyga selera naciowego * rozmaryn PRZYGOTOWANIE 1 Mięso królika podziel na kawałki. Wrzuć je do miski. Dodaj ziele angielskie, ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, 1 białej cebuli w całości, rozmaryn, liście laurowe i szałwię. Zalej całość 375 ml wina. Odłóż na 2 godziny w chłodne miejsce. 2 Potym czasie odsącz mięso i wylej wino. Boczek pokrój w kostkę. Posiekaj czerwoną cebulę, pozostały czosnek, marchewkę i seler. Podsmaż warzywa z boczkiem na niewielkiej ilości oliwy, następnie dodaj kawałki królika i podsmażaj do czasu, aż się zrumienią. Dolej pozostałe wino. Kiedy odparuje, dopraw solą i pieprzem do smaku. Przykryj garnek i gotuj do czasu, aż mięso zacznie się rozpadać. W trakcie gotowania podlewaj mięso bulionem. Dodaj passatę pomidorową i gotuj przez kolejne 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. 3 4 Kiedy mięso będzie gotowe, usuń kości, podziel mięso na drobne kawałki i wrzuć z powrotem do garnka. 5. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami. 6 Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem oprósz serem Grana Padano i rozmarynem. GusTOBELLO |ZIZZNYDIARI SUPERCENA | | - Makaron pappardelle a nido Gusto Bello, / Pancetta w kostce Gusto Bello, ! 500 i , g = — 40 Boa 46,60 zł/kg e Biedronka |
Nazwa | Szczególy |
---|