Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 27.06 do 04.07 - Strona nr 4

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 27.06.2024 - 04.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ŚNMERADARCIEM KK BREDARZIE A MAŁŻE W SOSIE POMIDOROWYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotuj: patelnię lub garnek — SKŁADNIKI 1:6 * 2 łyżki oliwy z oliwek * 2 gałązki tymianku * 2kg małży * 1 czerwona papryczka chili * 10g kolendry * 600 g dojrzałych pomidorów _* ! łyżeczka soli * 10 g natki pietruszki + 6 ząbków czosnku > * 4 kromki chleba * 200 g kopru włoskiego PRZYGOTOWANIE | Usuń wystające z małży nici i dokładnie oczyść muszle nożem. Obierz pomidory i pokrój je na kawałki. Obierz ząbki czosnku i pokrój je w plasterki. Odkrój zielone liście kopru włoskiego i odstaw je na później. Pokrój bulwę kopru w cienkie plasterki. 2 Na patelni lub w garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek i krążki kopru włoskiego. Duś warzywa, oż będą miękkie. 3 Dodaj oczyszczoną z gniazda nasiennego i pokrojoną w kawałki papryczkę chili. Dopraw warzywa solą i duś je około 5 minut. Dodaj małże. Duś je pod przykryciem na małym ogniu, aż się otworzą. Co jakiś czas potrząsaj garnkiem. 4 Poszotkuj zioła i przypiecz kromki chleba. Przed podaniem posyp małże świeżo posiekanymi ziołami. Podawaj z tostami.

Najnowsze gazetki

Reklama
ŚNMERADARCIEM KK BREDARZIE A MAŁŻE W SOSIE POMIDOROWYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotuj: patelnię lub garnek — SKŁADNIKI 1:6 * 2 łyżki oliwy z oliwek * 2 gałązki tymianku * 2kg małży * 1 czerwona papryczka chili * 10g kolendry * 600 g dojrzałych pomidorów _* ! łyżeczka soli * 10 g natki pietruszki + 6 ząbków czosnku > * 4 kromki chleba * 200 g kopru włoskiego PRZYGOTOWANIE | Usuń wystające z małży nici i dokładnie oczyść muszle nożem. Obierz pomidory i pokrój je na kawałki. Obierz ząbki czosnku i pokrój je w plasterki. Odkrój zielone liście kopru włoskiego i odstaw je na później. Pokrój bulwę kopru w cienkie plasterki. 2 Na patelni lub w garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć posiekany czosnek i krążki kopru włoskiego. Duś warzywa, oż będą miękkie. 3 Dodaj oczyszczoną z gniazda nasiennego i pokrojoną w kawałki papryczkę chili. Dopraw warzywa solą i duś je około 5 minut. Dodaj małże. Duś je pod przykryciem na małym ogniu, aż się otworzą. Co jakiś czas potrząsaj garnkiem. 4 Poszotkuj zioła i przypiecz kromki chleba. Przed podaniem posyp małże świeżo posiekanymi ziołami. Podawaj z tostami.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy