Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Boże Narodzenie - Ważna od 28.11 do 31.12 - Strona nr 9

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

ŚLEDZIE W KORZENNEJ MARYNACIE SZYMON CZERWIŃSKI ŚNIADANIE U; U 68 ENERGIA || TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL j ©00 1 porcja || „339 6 949g || 179 || 439 75min 6 porcji łatwy 377 kal | |zrmaśi r SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 500 gfiletów śledziowych a'la matias _ 1. Goździki, anyż, gorczycę, cynamon, liście laurowe, ziarna Marinero MARYNATA: * 1 łyżeczka całych goździków * 2 gwiazdki anyżu * 1 łyżeczka ziaren gorczycy * 1 laska cynamonu * 3 liście laurowe * 2ziarna ziela angielskiego * 2 owoce jałowca * szczypta mielonego kardamonu * 150 ml oliwy z oliwek Gallo * 2 czerwone cebule + 100 ml octu winnego * 2 łyżki rodzynek ziela angielskiego, owoce jałowca i kardamon wrzuć na rozgrzaną patelnię i podsmażaj, aż z przypraw wydobędzie się aromat. 2. Kiedy przyprawy będą już bardzo aromatyczne, zmniejsz ogień do minimum i dolej oliwę. Rozgrzewaj ją przez ok. 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj pokrojone w piórka cebule i ponownie zwiększ ogień. Smaż do zmięknięcia. 3. Kiedy cebula będzie miękka, wlej ocet i podgrzewaj kolejne 2-3 minuty. 4. Filety dokładnie umyj i zalej zimną wodą. Zostaw do namoczenia na ok. godzinę. Następnie odsącz rybę z nadmiaru wody i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. 5. Śledzie zalej wystudzonę marynatą i włóż do lodówki na dobę. Podawaj posypane rodzynkami. Filety śledziowe a'la matias Marinero Śledzie słyną z wyrazistego smaku i trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez ich obecności. Ryby te są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów. Mają korzystne proporcje kwasów tłuszczowych omega-3 do omega-6. 9 | CZASNA ŚWIĘTA

Najnowsze gazetki

Reklama
ŚLEDZIE W KORZENNEJ MARYNACIE SZYMON CZERWIŃSKI ŚNIADANIE U; U 68 ENERGIA || TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL j ©00 1 porcja || „339 6 949g || 179 || 439 75min 6 porcji łatwy 377 kal | |zrmaśi r SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 500 gfiletów śledziowych a'la matias _ 1. Goździki, anyż, gorczycę, cynamon, liście laurowe, ziarna Marinero MARYNATA: * 1 łyżeczka całych goździków * 2 gwiazdki anyżu * 1 łyżeczka ziaren gorczycy * 1 laska cynamonu * 3 liście laurowe * 2ziarna ziela angielskiego * 2 owoce jałowca * szczypta mielonego kardamonu * 150 ml oliwy z oliwek Gallo * 2 czerwone cebule + 100 ml octu winnego * 2 łyżki rodzynek ziela angielskiego, owoce jałowca i kardamon wrzuć na rozgrzaną patelnię i podsmażaj, aż z przypraw wydobędzie się aromat. 2. Kiedy przyprawy będą już bardzo aromatyczne, zmniejsz ogień do minimum i dolej oliwę. Rozgrzewaj ją przez ok. 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj pokrojone w piórka cebule i ponownie zwiększ ogień. Smaż do zmięknięcia. 3. Kiedy cebula będzie miękka, wlej ocet i podgrzewaj kolejne 2-3 minuty. 4. Filety dokładnie umyj i zalej zimną wodą. Zostaw do namoczenia na ok. godzinę. Następnie odsącz rybę z nadmiaru wody i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. 5. Śledzie zalej wystudzonę marynatą i włóż do lodówki na dobę. Podawaj posypane rodzynkami. Filety śledziowe a'la matias Marinero Śledzie słyną z wyrazistego smaku i trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez ich obecności. Ryby te są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów. Mają korzystne proporcje kwasów tłuszczowych omega-3 do omega-6. 9 | CZASNA ŚWIĘTA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy