Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Chorten - Ważna od 21.09 do 04.10 - Strona nr 3

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Chorten 21.09.2023 - 04.10.2023
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

LE) U/uJ MASCARPONE 250 g Granarolo 1 kg / 33,96 zł Zanspie kz SER KREMOWY 90 g wybrany asort. Hochland 1 kg /37,66 zł * 150g herbatników / 1 łyżeczka kakao / 100g masła (rozpuszczonego) Masa: * 500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej) / 250 g serka mascarpone / 2 łyżki cukru pudru / 50 ml wody (zimnej) / 100 ml wody (wrzącej) / 1 opak. Żelatyny-fix deserowej / 1,5 łyżeczki cynamonu / GALARETKA aa CE Na wierzch: DIDO * 50g masła / 3 łyżki cukru / 2 łyżki miodu / 100g a ZZ orzechów włoskich 1kg /9,65zł Wykonanie: Spód formy o śr. 24 cm wyłóż papierem do oz pieczenia. Ciastka włóż do foliowej torebki i rozkrusz je za pomocą wałka lub tłuczka. Przełóż do miski, dodaj kakao i wlej rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż do formy i dobrze ugnieć, otrzy- mując gładki spód. Wstaw do lodówki na czas przygo- towania masy. Schłodzoną śmietankę 30% tł. ubij na najwyższych obrotach miksera. Do ubitej śmietanki dodaj serek mascarpone i ubijaj mikserem na najniż- szych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Do oddzielnego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku. Wsyp zawartość opakowania z żelatyną-fix deserową i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszcze- nia. Rozpuszczoną żelatynę wlej powoli do masy śmie- tankowo-serowej, cały czas miksując. Dodaj cynamon i wymieszaj.Połowę gotowej masy przełóż do tortow- nicy na przygotowany wcześniej spód i wyrównaj. Do drugiej części masy dodaj kakao i krótko zmiksuj, wyłóż na jasną warstwę ciasta i wyrównaj. Wstaw do lodów- ki na ok. 2 h. Orzechy posiekaj na grubsze kawałki. Na patelni, na średniej mocy palnika rozpuść masło razem z cukrem i miodem. Podgrzewaj je do momentu, aż za- cznie nabierać złotego koloru, a następnie dodaj posie- kane orzechy. Całość podgrzewaj co chwilę mieszając, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Następnie wyłóż równomiernie na papierze do pieczenia na grubość ok. 1 cm (nie dotykaj nie wystudzonej masy dłońmi — jest bardzo gorąca!). Pozostaw do wystygnięcia. Po wystu- dzeniu posiekaj drobno i posyp wierzch ciasta. zwy" MLEKO ŁACIATE 2% 11 Mlekpol 11/3,99zł 4 19 MONTE 150 g wybrany asort. Zott 1kg /21,26zł CTM 4 Styk ET PornoE PRESIDENT Lt] TWARÓG 1kqg/17,26 zł

Najnowsze gazetki

Reklama
LE) U/uJ MASCARPONE 250 g Granarolo 1 kg / 33,96 zł Zanspie kz SER KREMOWY 90 g wybrany asort. Hochland 1 kg /37,66 zł * 150g herbatników / 1 łyżeczka kakao / 100g masła (rozpuszczonego) Masa: * 500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej) / 250 g serka mascarpone / 2 łyżki cukru pudru / 50 ml wody (zimnej) / 100 ml wody (wrzącej) / 1 opak. Żelatyny-fix deserowej / 1,5 łyżeczki cynamonu / GALARETKA aa CE Na wierzch: DIDO * 50g masła / 3 łyżki cukru / 2 łyżki miodu / 100g a ZZ orzechów włoskich 1kg /9,65zł Wykonanie: Spód formy o śr. 24 cm wyłóż papierem do oz pieczenia. Ciastka włóż do foliowej torebki i rozkrusz je za pomocą wałka lub tłuczka. Przełóż do miski, dodaj kakao i wlej rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż do formy i dobrze ugnieć, otrzy- mując gładki spód. Wstaw do lodówki na czas przygo- towania masy. Schłodzoną śmietankę 30% tł. ubij na najwyższych obrotach miksera. Do ubitej śmietanki dodaj serek mascarpone i ubijaj mikserem na najniż- szych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Do oddzielnego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku. Wsyp zawartość opakowania z żelatyną-fix deserową i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszcze- nia. Rozpuszczoną żelatynę wlej powoli do masy śmie- tankowo-serowej, cały czas miksując. Dodaj cynamon i wymieszaj.Połowę gotowej masy przełóż do tortow- nicy na przygotowany wcześniej spód i wyrównaj. Do drugiej części masy dodaj kakao i krótko zmiksuj, wyłóż na jasną warstwę ciasta i wyrównaj. Wstaw do lodów- ki na ok. 2 h. Orzechy posiekaj na grubsze kawałki. Na patelni, na średniej mocy palnika rozpuść masło razem z cukrem i miodem. Podgrzewaj je do momentu, aż za- cznie nabierać złotego koloru, a następnie dodaj posie- kane orzechy. Całość podgrzewaj co chwilę mieszając, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Następnie wyłóż równomiernie na papierze do pieczenia na grubość ok. 1 cm (nie dotykaj nie wystudzonej masy dłońmi — jest bardzo gorąca!). Pozostaw do wystygnięcia. Po wystu- dzeniu posiekaj drobno i posyp wierzch ciasta. zwy" MLEKO ŁACIATE 2% 11 Mlekpol 11/3,99zł 4 19 MONTE 150 g wybrany asort. Zott 1kg /21,26zł CTM 4 Styk ET PornoE PRESIDENT Lt] TWARÓG 1kqg/17,26 zł
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy