Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 06.06 do 12.06 - Strona nr 2

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Kaufland 06.06.2024 - 12.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Dorsz CHCA AI filet bez skóry 100 g TONEM, — 200 g ryżu długoziarnistego — 325 ml śmietanki = sól do ubijania -2 czerwone papryki — starta gałka —2 łodygi selera naciowego muszkatołowa — 1 mała puszka kukurydzy —30 g masła — świeżo zmielony pieprz - 1 łyżeczka mąki — | pęczek pietruszki - 2 łyżeczki curry —600 g filetów z dorsza —100 ml bulionu -1 jajko 4, «A 11 Przygotowanie Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Papryki i seler pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odcedzić. Warzywa wy- mieszać z ryżem, doprawić solą i pieprzem. Pietruszkę posie- kać. Rybę zemleć w maszynce lub zmiksować. Oddzielić białko od żółtka. Do ryby dodać żółtko, 100 ml śmietanki, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, całość jeszcze raz zmiksować, dodać posiekaną natkę pietruszki. Resztę śmietany ubić, 2/3 dodać do masy. Białko ubić na sztywno i również dodać do masy. Uformować kulki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez 15 min na średnim ogniu. Sos: masło roztopić w garnku, dodać mąkę i curry, gotować 2-53 min, mieszając. Wlać bulion i resztę ubitej śmietany, gotować przez 2-3 min, cały czas mieszając, doprawić solą i pieprzem. Pulpety rybne wyjąć z wody, podawać z sosem curry i ryżem z warzywami. Leszcz wędzony EJ LE Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 4; ul. Połczyńska 4 Szczecin, ul. Krygiera 7 © Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 * Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 23 z dnia 6.06.2024. Oferta ważna od 6.06.2024 do 12.06.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. wa vs WEJSC Ś"*

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
 
Dorsz CHCA AI filet bez skóry 100 g TONEM, — 200 g ryżu długoziarnistego — 325 ml śmietanki = sól do ubijania -2 czerwone papryki — starta gałka —2 łodygi selera naciowego muszkatołowa — 1 mała puszka kukurydzy —30 g masła — świeżo zmielony pieprz - 1 łyżeczka mąki — | pęczek pietruszki - 2 łyżeczki curry —600 g filetów z dorsza —100 ml bulionu -1 jajko 4, «A 11 Przygotowanie Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Papryki i seler pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odcedzić. Warzywa wy- mieszać z ryżem, doprawić solą i pieprzem. Pietruszkę posie- kać. Rybę zemleć w maszynce lub zmiksować. Oddzielić białko od żółtka. Do ryby dodać żółtko, 100 ml śmietanki, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, całość jeszcze raz zmiksować, dodać posiekaną natkę pietruszki. Resztę śmietany ubić, 2/3 dodać do masy. Białko ubić na sztywno i również dodać do masy. Uformować kulki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez 15 min na średnim ogniu. Sos: masło roztopić w garnku, dodać mąkę i curry, gotować 2-53 min, mieszając. Wlać bulion i resztę ubitej śmietany, gotować przez 2-3 min, cały czas mieszając, doprawić solą i pieprzem. Pulpety rybne wyjąć z wody, podawać z sosem curry i ryżem z warzywami. Leszcz wędzony EJ LE Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 4; ul. Połczyńska 4 Szczecin, ul. Krygiera 7 © Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 * Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 23 z dnia 6.06.2024. Oferta ważna od 6.06.2024 do 12.06.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. wa vs WEJSC Ś"*
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy