Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 29.05 do 05.06 - Strona nr 2

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Kaufland 29.05.2024 - 05.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 'O Składniki na 4 porcje —300 g mrożonego szpinaku —2 szczypty zmielonej (grubo siekanego) gałki muszkatołowej —100 g sera pleśniowego 500 g fileta z łososia —100 g serka śmietankowego — | opakowanie ciasta — sól francuskiego — pieprz - 1 jajko 1 1 Przygotowanie Szpinak rozmrozić i dobrze osączyć. Ser pleśniowy pokroić na kawałki, wymieszać z serkiem śmietankowym i szpina- kiem, całość doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Filet umyć, osuszyć i podzielić na 4 porcje. Ciasto rozwinąć, pokroić na 4 kwadraty, posmarować masą szpinakowo-se- rową i umieścić na każdym po kawałku ryby. Oddzielić żółtko od białka. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Prostokąty ciasta zwinąć i docisnąć brzegi, umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszać z łyżeczką wody, posmarować ciasto z wierzchu. Rulony z łososiem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200?C, piec około 25 mi- nut. Można podawać z kolorową sałatą Łosoś atlantycki COZ filet ze skórą dzwonko 100 g 100 g Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 » Szczecin, ul. Krygiera 7 * Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 * Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 22 z dnia 29.05.2024. Oferta ważna od 29.05.2024 do 5.06.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. 278 er WEJĘCI |

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
 
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 'O Składniki na 4 porcje —300 g mrożonego szpinaku —2 szczypty zmielonej (grubo siekanego) gałki muszkatołowej —100 g sera pleśniowego 500 g fileta z łososia —100 g serka śmietankowego — | opakowanie ciasta — sól francuskiego — pieprz - 1 jajko 1 1 Przygotowanie Szpinak rozmrozić i dobrze osączyć. Ser pleśniowy pokroić na kawałki, wymieszać z serkiem śmietankowym i szpina- kiem, całość doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Filet umyć, osuszyć i podzielić na 4 porcje. Ciasto rozwinąć, pokroić na 4 kwadraty, posmarować masą szpinakowo-se- rową i umieścić na każdym po kawałku ryby. Oddzielić żółtko od białka. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Prostokąty ciasta zwinąć i docisnąć brzegi, umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszać z łyżeczką wody, posmarować ciasto z wierzchu. Rulony z łososiem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200?C, piec około 25 mi- nut. Można podawać z kolorową sałatą Łosoś atlantycki COZ filet ze skórą dzwonko 100 g 100 g Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 » Szczecin, ul. Krygiera 7 * Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 * Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 22 z dnia 29.05.2024. Oferta ważna od 29.05.2024 do 5.06.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. 278 er WEJĘCI |
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy