Produkty w tej gazetce
ŁOSOŚ PIECZONY Z JABŁKIEM I BRZOSKWINIĄ 'O Składniki na 4 porcje — | cytryna — 2-3 ząbki czosnku — 4-5 łyżek oliwy z oliwek — 2 jabłka — 2 brzoskwinie -4 filety z łososia —4 plastry sera rokpol —4 łyżki posiekanych orzechów włoskich — sól, świeżo zmielony pieprz 10 Przygotowanie Z umytej cytryny otrzeć skórkę i wyci- UG A snąć sok. Ząbki czosnku obrać, posie- LEO y ł kać, rozetrzeć ze sporą szczyptą soli. Oli- qtlantycki ) wę wymieszać ze skórką i sokiem cytry- filet ze skórą ń nowym, świeżo zmielonym czarnym pie- 100 g I przem oraz roztartym z solą czosnkiem. Filety rybne opłukać, osuszyć papiero- wym ręcznikiem, posmarować przygo- towaną marynatq i odstawić pod przy- kryciem do lodówki na 30 minut. Jabłka i brzoskwinie umyć, przekroić na połówki Usunąć z brzoskwiń pestki, a z jabłek wykroić gniazda nasienne. Połówki owo- ców pokroić na cząstki. Cztery duże wałki folii aluminiowej posmarować ma- słem. Na każdym filecie rybnym ułożyć o na przemian cząstki jabłka i brzoskwini. Leszcz r Na wierzchu położyć po plasterku rokpo- NAPY la i posypać posiekanymi orzechami Fi= GRASZ r lety zawinąć w folię aluminiową tak, aby LJ e. nad warstwą sera była wolna przestrzeń k (by roztapiający się ser nie przywarł do " > s gó folii). Pakunki włożyć do piekarnika na- RYBY Z TEJ ULOTKI DOSTĘPNE SĄ NA STOISKU Z OBSŁUGĄ grzanego do 2009C i piec około 20 minut. Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 39 z dnia 28.09.2023. Oferta ważna od 28.09.2023 do 4.10.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. U nas możesz zapłacić również zbliżeniowo - kartą = kzezaj *| © KITTY 421
Nazwa | Szczególy |
---|