Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lewiatan - Ważna od 03.08 do 09.08 - Strona nr 2

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lewiatan 03.08.2023 - 09.08.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

żeberka z kukurydzianymi kotlecikami Składniki: 1 kg żeberek 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej sól pieprz Przygotuj marynatę Czosnek pokrój w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszaj składniki marynaty - czosnek, majonez, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotową marynatą natrzyj żeberka i odłóż je do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Upiecz żeberka Po zamarynowaniu żeberka przełóż na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 1809C. Piecz ok. 1h-1,5h obracając żeberka na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Marynowane Składni 330 g kukurydzy z puszki (1 opakowanie) 2 jajka 75 ml mleka 25 ml oliwy 80 g mąki pszennej % łyżeczki proszku do pieczenia sól 3 łyżki oleju Przygotuj ciasto na kotleciki W misce połącz jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsyp odsączoną z zalewy kukurydzę i wymieszaj. Usmaż kotleciki Na patelni rozgrzej olej i kładź po łyżce ciasta formując kotleciki. Smaż z obydwóch stron do uzyskania złotego koloru. Żeberka podawaj z kotlecikami Smacznego! Zobacz film z przepisem na naszym Blogu oraz kanale |OBTEĄJ

Najnowsze gazetki

Reklama
żeberka z kukurydzianymi kotlecikami Składniki: 1 kg żeberek 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej sól pieprz Przygotuj marynatę Czosnek pokrój w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszaj składniki marynaty - czosnek, majonez, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotową marynatą natrzyj żeberka i odłóż je do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Upiecz żeberka Po zamarynowaniu żeberka przełóż na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 1809C. Piecz ok. 1h-1,5h obracając żeberka na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Marynowane Składni 330 g kukurydzy z puszki (1 opakowanie) 2 jajka 75 ml mleka 25 ml oliwy 80 g mąki pszennej % łyżeczki proszku do pieczenia sól 3 łyżki oleju Przygotuj ciasto na kotleciki W misce połącz jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsyp odsączoną z zalewy kukurydzę i wymieszaj. Usmaż kotleciki Na patelni rozgrzej olej i kładź po łyżce ciasta formując kotleciki. Smaż z obydwóch stron do uzyskania złotego koloru. Żeberka podawaj z kotlecikami Smacznego! Zobacz film z przepisem na naszym Blogu oraz kanale |OBTEĄJ
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy