Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 24.07 do 29.07 - Strona nr 15

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 24.07.2023 - 29.07.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

TRIFLE TRUSKAWKOWY _ 3 kkemem Śmietanouym i makakorukami ŁATWY 0:25 KINGA POZIOM a CZAS PARUZEL TRUDNOŚCI PORCJI PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI: PRZYGOTUJ: . galaretka «. _ wysokie, szklane naczynie truskawkowa — 150 g . robot kuchenny . woda — 800 ml + truskawki — 250 g PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: . śmietana 36% — 400 ml z, ; : « mascarpone - 250 g Śmietanę przechowuj w lodówce, + _ ekstrakt waniliowy — 1 łyżka aby w momencie użycia była «cukier puder - 2 łyżki bardzo mocno schłodzona. + makaroniki — 12 szt. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ss KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI Z TRUSKAWKAMI Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i ją studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekrawamy na pół i przekładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy tężejącą galaretką i przekładamy do lodówki na min. 2 godziny. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM ŚMIETANOWY Zimną śmietanę, cukier puder i ekstrakt waniliowy dodajemy do miski. Delikatnie ubijamy, aż masa będzie puszysta, ale nie sztywna. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie ubijamy, aż krem stanie się gęsty i dość sztywny. KROK 3: PODAJEMY DESER Na galaretkę wykładamy krem i całość dekorujemy makaronikami. Deser podajemy Ga ) makakoniki od razu, aby ciastka nie zmiękły. KUGHNIALIDLAPL FRZeprsów 15

Najnowsze gazetki

Reklama
TRIFLE TRUSKAWKOWY _ 3 kkemem Śmietanouym i makakorukami ŁATWY 0:25 KINGA POZIOM a CZAS PARUZEL TRUDNOŚCI PORCJI PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI: PRZYGOTUJ: . galaretka «. _ wysokie, szklane naczynie truskawkowa — 150 g . robot kuchenny . woda — 800 ml + truskawki — 250 g PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: . śmietana 36% — 400 ml z, ; : « mascarpone - 250 g Śmietanę przechowuj w lodówce, + _ ekstrakt waniliowy — 1 łyżka aby w momencie użycia była «cukier puder - 2 łyżki bardzo mocno schłodzona. + makaroniki — 12 szt. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ss KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GALARETKI Z TRUSKAWKAMI Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i ją studzimy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekrawamy na pół i przekładamy do wysokiego naczynia. Owoce zalewamy tężejącą galaretką i przekładamy do lodówki na min. 2 godziny. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM ŚMIETANOWY Zimną śmietanę, cukier puder i ekstrakt waniliowy dodajemy do miski. Delikatnie ubijamy, aż masa będzie puszysta, ale nie sztywna. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie ubijamy, aż krem stanie się gęsty i dość sztywny. KROK 3: PODAJEMY DESER Na galaretkę wykładamy krem i całość dekorujemy makaronikami. Deser podajemy Ga ) makakoniki od razu, aby ciastka nie zmiękły. KUGHNIALIDLAPL FRZeprsów 15
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy