Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Boże Narodzenie - Ważna od 14.11 do 24.12 - Strona nr 10

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 14.11.2022 - 24.12.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

R Sposób przygotowania >+ 4 PRZYGOTUJ > 4 » piekarnik rozgrzany do temperatury 1809C / « keksówkę o wymiarach 10 x 30 cm żę s > KROK 1: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI Św Daktyle dość drobno siekamy. Mielone migdały, mąkę ziemniaczaną, sól, skórkę startą z pomarańczy, cynamon i posiekane daktyle dodajemy do miski i dokładnie mieszamy. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z ŻÓŁTEK Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Następnie dodajemy sok z pomarańczy i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej masy wsypujemy przygotowaną wcześniej mieszankę mielonych migdałów i delikatnie mieszamy do całkowitego połączenia składników. KROK 3: UBIJAMY BIAŁKA Białka jajek ubijamy na sztywno, stopniowo dodając do nich pozostały cukier. Na koniec dodajemy także łyżeczkę soku z cytryny i jeszcze moment ubijamy. KROK 4: ŁĄCZYMY MASĘ MIGDAŁOWĄ Z BIAŁKAMI Do masy migdałowej stopniowo dodajemy ubite białka, delikatnie i dokładnie mieszając. KROK 5: PIECZEMY CIASTO Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez ok. 60 minut lub do momentu, kiedy włożony do ciasta patyczek pozostanie suchy. WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto rumieni się zbyt szybko, dobrze przykryć je kawałkiem papieru do pieczenia lub folią aluminiową. © | =

Najnowsze gazetki

Reklama
R Sposób przygotowania >+ 4 PRZYGOTUJ > 4 » piekarnik rozgrzany do temperatury 1809C / « keksówkę o wymiarach 10 x 30 cm żę s > KROK 1: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI Św Daktyle dość drobno siekamy. Mielone migdały, mąkę ziemniaczaną, sól, skórkę startą z pomarańczy, cynamon i posiekane daktyle dodajemy do miski i dokładnie mieszamy. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z ŻÓŁTEK Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Następnie dodajemy sok z pomarańczy i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej masy wsypujemy przygotowaną wcześniej mieszankę mielonych migdałów i delikatnie mieszamy do całkowitego połączenia składników. KROK 3: UBIJAMY BIAŁKA Białka jajek ubijamy na sztywno, stopniowo dodając do nich pozostały cukier. Na koniec dodajemy także łyżeczkę soku z cytryny i jeszcze moment ubijamy. KROK 4: ŁĄCZYMY MASĘ MIGDAŁOWĄ Z BIAŁKAMI Do masy migdałowej stopniowo dodajemy ubite białka, delikatnie i dokładnie mieszając. KROK 5: PIECZEMY CIASTO Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez ok. 60 minut lub do momentu, kiedy włożony do ciasta patyczek pozostanie suchy. WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto rumieni się zbyt szybko, dobrze przykryć je kawałkiem papieru do pieczenia lub folią aluminiową. © | =
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy