Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 06.02 do 11.02 - Strona nr 20

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 06.02.2023 - 11.02.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: Kamień do pizzy umieść w piekarniku na jednym z niższych poziomów, aby nagrzewał się razem z piekarnikiem. CIASTO Na stolnicę wysypujemy mąkę z solą, wbijamy w to jajko i zapomocą skrobki wyrabiamy ciasto. Stopniowo dodajemy wodę i kiedy mąka ją wchłonie i nada ciastu dość stałą konsystencję, dajemy oliwę. Dalej ciasto wyrabiamy ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne. SOS POMIDOROWY a KROK 1: KROIMY I SZKLIMY CEBULĘ Cebulę kroimy w dość cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę ze szczyptą soli. KROK 2: DOPRAWIAMY SOS Po chwili do cebuli dodajemy pomidorki z puszki, delikatnie je rozgniatamy. Całość doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy w dość drobne paseczki, bazylię rwiemy na mniejsze kawałeczki i dodajemy je do gotującego się sosu. NADZIENIE Ser provolone kroimy w dość drobną kostkę, parmezan ścieramy w bardzo cienkie płaty.

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: Kamień do pizzy umieść w piekarniku na jednym z niższych poziomów, aby nagrzewał się razem z piekarnikiem. CIASTO Na stolnicę wysypujemy mąkę z solą, wbijamy w to jajko i zapomocą skrobki wyrabiamy ciasto. Stopniowo dodajemy wodę i kiedy mąka ją wchłonie i nada ciastu dość stałą konsystencję, dajemy oliwę. Dalej ciasto wyrabiamy ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne. SOS POMIDOROWY a KROK 1: KROIMY I SZKLIMY CEBULĘ Cebulę kroimy w dość cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę ze szczyptą soli. KROK 2: DOPRAWIAMY SOS Po chwili do cebuli dodajemy pomidorki z puszki, delikatnie je rozgniatamy. Całość doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy w dość drobne paseczki, bazylię rwiemy na mniejsze kawałeczki i dodajemy je do gotującego się sosu. NADZIENIE Ser provolone kroimy w dość drobną kostkę, parmezan ścieramy w bardzo cienkie płaty.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy