Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 06.02 do 11.02 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 06.02.2023 - 11.02.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

SZĄ "ZĘ 7 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM ANCHOIS Na rozgrzane dno patelni wlewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej czosnek pokrojony w talarki, a następnie bułkę tartą — uważając, by składniki się nie przypaliły. Na osobnej patelni rozgrzewamy pozostałą ilość oliwy z oliwek i dodajemy grubo posiekane anchois. Gotujemy, cały czas mieszając, aż sardele się rozpadną. Le KROK 2: GOTUJEMY MAKARON = W międzyczasie gotujemy makaron orecchiette w dużej ilości wrzącej, nieosolonej wody i odcedzamy go na durszlaku, zachowując dwie łyżki wody pozostałej po gotowaniu. WSKAZÓWKA! Przygotowując pastę z anchois, nie musisz solić makaronu. Sardele są wyjątkowo słone, więc krem lub sos z ich dodatkiem zapewni całemu daniu odpowiedni poziom słoności. KROK 3: ŁĄCZYMY KREM Z MAKARONEM Ugotowany, odcedzony makaron wraz z wodą zachowaną po jego gotowaniu dodajemy do przygotowanego wcześniej kremu z anchois. Dokładnie mieszamy i posypujemy podpieczoną bułką tartą. 2 Opcjonalnie: makaron oprószamy natką pietruszki a i płatkami sera grana padano. Na wierzchu układamy kilka filetów anchois.

Najnowsze gazetki

Reklama
SZĄ "ZĘ 7 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM ANCHOIS Na rozgrzane dno patelni wlewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej czosnek pokrojony w talarki, a następnie bułkę tartą — uważając, by składniki się nie przypaliły. Na osobnej patelni rozgrzewamy pozostałą ilość oliwy z oliwek i dodajemy grubo posiekane anchois. Gotujemy, cały czas mieszając, aż sardele się rozpadną. Le KROK 2: GOTUJEMY MAKARON = W międzyczasie gotujemy makaron orecchiette w dużej ilości wrzącej, nieosolonej wody i odcedzamy go na durszlaku, zachowując dwie łyżki wody pozostałej po gotowaniu. WSKAZÓWKA! Przygotowując pastę z anchois, nie musisz solić makaronu. Sardele są wyjątkowo słone, więc krem lub sos z ich dodatkiem zapewni całemu daniu odpowiedni poziom słoności. KROK 3: ŁĄCZYMY KREM Z MAKARONEM Ugotowany, odcedzony makaron wraz z wodą zachowaną po jego gotowaniu dodajemy do przygotowanego wcześniej kremu z anchois. Dokładnie mieszamy i posypujemy podpieczoną bułką tartą. 2 Opcjonalnie: makaron oprószamy natką pietruszki a i płatkami sera grana padano. Na wierzchu układamy kilka filetów anchois.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy