Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 31.10 do 31.12 - Strona nr 6

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 31.10.2019 - 31.12.2030
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

16] Zmniejszyliśmy gramaturę butelek wody Saguaro oszczędzając tym samym 442 tony plastiku rocznie. Kolejne 236 ton w skali roku zaoszczędzimy dzięki „odchudzonym” opakowaniom mięsa świeżego marki Rzeźnik. e _ Transport W kwestii zrównoważonego transportu koncentrujemy się przede wszystkim na wyborze krótkich tras dostaw, co jest możliwe dzięki zagęszczaniu sieci dystrybucyjnej oraz optymalnym wykorzystaniu powierzchni załadunkowej. W Polsce do obiegu wewnętrznego wykorzystujemy palety porecyklingowe. Puste palety są gromadzone w centrach logistycznych i udostępniane różnym zakładom produkcyjnym. Realizujemy ponadto proekologiczny obrót paletami z naszym dostawcą — odsyłamy mu uszkodzone palety, w zamian otrzymujemy nowe. 4.1.1. Przeciwdziałanie marnowaniu żywności Jakość artykułów spożywczych ma dla nas priorytetowe znaczenie. Zdrowie i satysfakcja klientów są dla nas zawsze na pierwszym miejscu. W naszych sklepach dajemy gwarancję na to, że klient od momentu zakupu produktu będzie miał wystarczająco dużo czasu na przygotowanie i spożycie go przed upływem daty minimalnej trwałości (PdK). « Wprocesie produkcyjnym i dostawczym Kluczowymi aspektami gwarancji dostępności towaru są planowanie, szybkość i logistyka. Codzienne zamówienia sklepów przekazywane są do magazynu. Odpowiednie planowanie dostaw w przypadku wieloletnich i niezawodnych partnerów umożliwia optymalizację ich procesów produkcyjnych uwzględniającą maksymalizację świeżości produktów. Pozwala to na ograniczenie marnowania żywności do minimum. Producenci asortymentu stałego to przede wszystkim polskie firmy. Towar od dostawców dostarczany jest do regionalnych Centrów Dystrybucji. To w nich przygotowywane są składające się z licznych artykułów dostawy zgodne z zapotrzebowaniem sklepów. Produkty świeże, takie jak kiełbasa, ser i jogurt, które kupujemy na co dzień, muszą pokonać dzięki temu tylko krótką trasę od producenta lub dostawcy do centrum dystrybucji, przez co czas ich transportu również jest krótki. w sklepach staramy się ograniczać marnowanie poprzez automatyczne zamawianie towaru dostosowane do potrzeb sklepu, umożliwiające odpowiednią prezentację i pozwalające zapewnić jakość i świeżość.

Najnowsze gazetki

Reklama
16] Zmniejszyliśmy gramaturę butelek wody Saguaro oszczędzając tym samym 442 tony plastiku rocznie. Kolejne 236 ton w skali roku zaoszczędzimy dzięki „odchudzonym” opakowaniom mięsa świeżego marki Rzeźnik. e _ Transport W kwestii zrównoważonego transportu koncentrujemy się przede wszystkim na wyborze krótkich tras dostaw, co jest możliwe dzięki zagęszczaniu sieci dystrybucyjnej oraz optymalnym wykorzystaniu powierzchni załadunkowej. W Polsce do obiegu wewnętrznego wykorzystujemy palety porecyklingowe. Puste palety są gromadzone w centrach logistycznych i udostępniane różnym zakładom produkcyjnym. Realizujemy ponadto proekologiczny obrót paletami z naszym dostawcą — odsyłamy mu uszkodzone palety, w zamian otrzymujemy nowe. 4.1.1. Przeciwdziałanie marnowaniu żywności Jakość artykułów spożywczych ma dla nas priorytetowe znaczenie. Zdrowie i satysfakcja klientów są dla nas zawsze na pierwszym miejscu. W naszych sklepach dajemy gwarancję na to, że klient od momentu zakupu produktu będzie miał wystarczająco dużo czasu na przygotowanie i spożycie go przed upływem daty minimalnej trwałości (PdK). « Wprocesie produkcyjnym i dostawczym Kluczowymi aspektami gwarancji dostępności towaru są planowanie, szybkość i logistyka. Codzienne zamówienia sklepów przekazywane są do magazynu. Odpowiednie planowanie dostaw w przypadku wieloletnich i niezawodnych partnerów umożliwia optymalizację ich procesów produkcyjnych uwzględniającą maksymalizację świeżości produktów. Pozwala to na ograniczenie marnowania żywności do minimum. Producenci asortymentu stałego to przede wszystkim polskie firmy. Towar od dostawców dostarczany jest do regionalnych Centrów Dystrybucji. To w nich przygotowywane są składające się z licznych artykułów dostawy zgodne z zapotrzebowaniem sklepów. Produkty świeże, takie jak kiełbasa, ser i jogurt, które kupujemy na co dzień, muszą pokonać dzięki temu tylko krótką trasę od producenta lub dostawcy do centrum dystrybucji, przez co czas ich transportu również jest krótki. w sklepach staramy się ograniczać marnowanie poprzez automatyczne zamawianie towaru dostosowane do potrzeb sklepu, umożliwiające odpowiednią prezentację i pozwalające zapewnić jakość i świeżość.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy