Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 35

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

40 ZALEWAJKA [UI | 40 MINUT SKŁADNIKI: ”2lwody > 4 | zakwasu żytniego na żur + 500 g ziemniaków obranych + 200 g wędzonego boczku >100 g cebuli + 3-4 ząbki czosnku * 2 liście laurowe + 3 ziarenka ziela angielskiego > 5 g majeranku + 40 ml śmietany 18% + 3-4 suszone grzyby » sól, pieprz » olej Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Namoczyć grzyby. Pokroić boczek w kostkę i smażyć na patelni. Gdy tłuszcz z boczku się wytopi, dołożyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę — chwilę smażyć. Namoczone grzyby zagotować w wodzie, w której wcześniej się moczyły. Do garnka dodać liście laurowe, ziele angielskie, zeszkloną cebulę, czosnek, boczek oraz ziemniaki. Gotować na małym ogniu. W osobnej misce połączyć zakwas ze śmietaną i suszonym majerankiem. Dodać go do ugotowanych ziem- niaków. Doprawić solą i pieprzem, odstawić na około 20 minut.

Najnowsze gazetki

Reklama
40 ZALEWAJKA [UI | 40 MINUT SKŁADNIKI: ”2lwody > 4 | zakwasu żytniego na żur + 500 g ziemniaków obranych + 200 g wędzonego boczku >100 g cebuli + 3-4 ząbki czosnku * 2 liście laurowe + 3 ziarenka ziela angielskiego > 5 g majeranku + 40 ml śmietany 18% + 3-4 suszone grzyby » sól, pieprz » olej Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Namoczyć grzyby. Pokroić boczek w kostkę i smażyć na patelni. Gdy tłuszcz z boczku się wytopi, dołożyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę — chwilę smażyć. Namoczone grzyby zagotować w wodzie, w której wcześniej się moczyły. Do garnka dodać liście laurowe, ziele angielskie, zeszkloną cebulę, czosnek, boczek oraz ziemniaki. Gotować na małym ogniu. W osobnej misce połączyć zakwas ze śmietaną i suszonym majerankiem. Dodać go do ugotowanych ziem- niaków. Doprawić solą i pieprzem, odstawić na około 20 minut.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy