Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 60

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

EA MENU <EP, | PRZYSTAWKI > ŚLEDŹ PO SZCZECIŃSKU > PAPRYKARZ I PASZTECIK > PÓŁGĘSEK WĘDZONY Z GĘSI POMORSKIEJ S7 | ZUPY > ZUPA RYBNA > BEŁCZAŃSKIE ZUPY PIWNE > ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI [> | DANIA GŁÓWNE > SIEJE MIEDWIEŃSKIE I SIELAWY DRAWSKIE > SZWEDZKA KISZKA Z WAŁCZA | DESERY > PIERNIK SZCZECIŃSKI > JABŁUSZKA W KOSZULKACH > ŚLEDŹ PO SZCZECIŃSKU Z handlu rybami Szczecin słynął już za czasów średniowiecznej Hanzy. Najnowszy rozdział w rybnej tradycji miasta dopisali w XXI wieku śledziożercy, którzy przez ponad 20 lat istnienia klubu miłośników śledzia doprowadzili do powstania kilkuset nowych receptur. > SZWEDZKA KISZKA Z WAŁCZA Według oryginalnego przepisu bezmięsna, składająca się głównie z kartofli i kaszy jęczmiennej, w późniejszych wersjach wzbogacona została boczkiem i jajkiem. Nazwa pochodzi od wioski Wałcz założonej na przełomie XVI i XVII stulecia przez niemieckich osadników, która zasłynęła z uprawy ziemniaków. > PIERNIK SZCZECIŃSKI Nie tylko Toruń ma pierniczki. Również mieszkańcy Szczecina uwielbiają ich smak. Już w XIX wieku pojawiały się liczne przepisy na ten słodki rarytas. Po wojnie tradycja szczecińskich pierników odrodziła się w 1963 roku i od tej pory wypiekane są one według dawnej receptury, w niepowtarzalnych kształtach. OSAINGOHOVZ VZAYOWOd VINVQ IMOLINA 65

Najnowsze gazetki

Reklama
EA MENU <EP, | PRZYSTAWKI > ŚLEDŹ PO SZCZECIŃSKU > PAPRYKARZ I PASZTECIK > PÓŁGĘSEK WĘDZONY Z GĘSI POMORSKIEJ S7 | ZUPY > ZUPA RYBNA > BEŁCZAŃSKIE ZUPY PIWNE > ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI [> | DANIA GŁÓWNE > SIEJE MIEDWIEŃSKIE I SIELAWY DRAWSKIE > SZWEDZKA KISZKA Z WAŁCZA | DESERY > PIERNIK SZCZECIŃSKI > JABŁUSZKA W KOSZULKACH > ŚLEDŹ PO SZCZECIŃSKU Z handlu rybami Szczecin słynął już za czasów średniowiecznej Hanzy. Najnowszy rozdział w rybnej tradycji miasta dopisali w XXI wieku śledziożercy, którzy przez ponad 20 lat istnienia klubu miłośników śledzia doprowadzili do powstania kilkuset nowych receptur. > SZWEDZKA KISZKA Z WAŁCZA Według oryginalnego przepisu bezmięsna, składająca się głównie z kartofli i kaszy jęczmiennej, w późniejszych wersjach wzbogacona została boczkiem i jajkiem. Nazwa pochodzi od wioski Wałcz założonej na przełomie XVI i XVII stulecia przez niemieckich osadników, która zasłynęła z uprawy ziemniaków. > PIERNIK SZCZECIŃSKI Nie tylko Toruń ma pierniczki. Również mieszkańcy Szczecina uwielbiają ich smak. Już w XIX wieku pojawiały się liczne przepisy na ten słodki rarytas. Po wojnie tradycja szczecińskich pierników odrodziła się w 1963 roku i od tej pory wypiekane są one według dawnej receptury, w niepowtarzalnych kształtach. OSAINGOHOVZ VZAYOWOd VINVQ IMOLINA 65
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy