Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 61

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

66 ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI O) DB 240 MINUT SKŁADNIKI: ROSÓŁ > kura rosołowa > 500 g szpondra wołowego +150 g marchwi +100 g pietruszki +100 g selera +100 g cebuli +1 por + 2 liście laurowe + 4 ziarenka ziela angielskiego > 5 ziaren pieprzu » natka pietruszki >4lwody » sól, pieprz FARSZ » mięso z rosołu 100 g cebuli pokrojonej w kostkę > 5 g suszonego majeranku + 3 ząbki czosnku » olej » sól, pieprz KOŁDUNY + 250 g mąki pszennej + 200 ml ciepłej wody +25 g masła >5gsoli Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: ROSÓŁ Do garnka włożyć kurczaka oraz wołowinę i zalać wodą. Dodać sól i zagotować. Zmniejszyć moc palnika i zdjąć powstałą szumowinę. Gotować przez 1,5 godziny. Wszystkie warzywa opalić palnikiem lub opiec w piekarniku, a następnie dodać do rosołu i gotować na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. Doprawić do smaku i przecedzić. FARSZ Mięso pozostałe po gotowaniu rosołu rozdrobnić lub zmielić. Na patelni z olejem zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszać. KOŁDUNY Wszystkie składniki ciasta wymieszać, a następnie wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, wyciąć placuszki i włożyć do środka farsz. Dokładnie zlepić i gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż do wypłynięcia.

Najnowsze gazetki

Reklama
66 ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI O) DB 240 MINUT SKŁADNIKI: ROSÓŁ > kura rosołowa > 500 g szpondra wołowego +150 g marchwi +100 g pietruszki +100 g selera +100 g cebuli +1 por + 2 liście laurowe + 4 ziarenka ziela angielskiego > 5 ziaren pieprzu » natka pietruszki >4lwody » sól, pieprz FARSZ » mięso z rosołu 100 g cebuli pokrojonej w kostkę > 5 g suszonego majeranku + 3 ząbki czosnku » olej » sól, pieprz KOŁDUNY + 250 g mąki pszennej + 200 ml ciepłej wody +25 g masła >5gsoli Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: ROSÓŁ Do garnka włożyć kurczaka oraz wołowinę i zalać wodą. Dodać sól i zagotować. Zmniejszyć moc palnika i zdjąć powstałą szumowinę. Gotować przez 1,5 godziny. Wszystkie warzywa opalić palnikiem lub opiec w piekarniku, a następnie dodać do rosołu i gotować na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. Doprawić do smaku i przecedzić. FARSZ Mięso pozostałe po gotowaniu rosołu rozdrobnić lub zmielić. Na patelni z olejem zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszać. KOŁDUNY Wszystkie składniki ciasta wymieszać, a następnie wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, wyciąć placuszki i włożyć do środka farsz. Dokładnie zlepić i gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż do wypłynięcia.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy