Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 03.06 do 31.08 - Strona nr 13

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 03.06.2024 - 31.08.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ANTIPASTI Ścapece gallipolina (Marynowane amażone sardynki na tostach) SKŁADNIKI * Sardynki świeże 5 szt. * Ocet winny biały 100 ml * Chleb tostowy pszenny 80 g * Szafran, szczypta * Mąka pszenna typ 500 10 g * Olej rzepakowy 50 ml + 200 ml do smażenia * Pane per bruschette 1 kromka * Oliwa extra vergine 10 g * Oliwki czarne 30 g * Kapary 40 g NrPuglia PRZYGOTOWANIE 1. Ocet przelewamy do miski, rozcieramy z szafranem i mieszamy z olejem. Następnie dodajemy pokruszony chleb bez skórek i całość mieszamy. 2. Sardynki oczyszczamy i obtaczamy w mące, po czym smażymy na rozgrzanym oleju na złoto i odsączamy na ręcznikach papierowych. 3. Wystudzone ryby przekładamy do pojemnika i układamy warstwami na przemian z namoczonym chlebem. Marynujemy je w ten sposób przez min. 24 godz. 4. Zamarynowane sardynki podajemy na lekko tostowanej bruschetcie z oliwkami i kaparami, skropione oliwą. ITALIA NA TALERZU 13

Najnowsze gazetki

Reklama
ANTIPASTI Ścapece gallipolina (Marynowane amażone sardynki na tostach) SKŁADNIKI * Sardynki świeże 5 szt. * Ocet winny biały 100 ml * Chleb tostowy pszenny 80 g * Szafran, szczypta * Mąka pszenna typ 500 10 g * Olej rzepakowy 50 ml + 200 ml do smażenia * Pane per bruschette 1 kromka * Oliwa extra vergine 10 g * Oliwki czarne 30 g * Kapary 40 g NrPuglia PRZYGOTOWANIE 1. Ocet przelewamy do miski, rozcieramy z szafranem i mieszamy z olejem. Następnie dodajemy pokruszony chleb bez skórek i całość mieszamy. 2. Sardynki oczyszczamy i obtaczamy w mące, po czym smażymy na rozgrzanym oleju na złoto i odsączamy na ręcznikach papierowych. 3. Wystudzone ryby przekładamy do pojemnika i układamy warstwami na przemian z namoczonym chlebem. Marynujemy je w ten sposób przez min. 24 godz. 4. Zamarynowane sardynki podajemy na lekko tostowanej bruschetcie z oliwkami i kaparami, skropione oliwą. ITALIA NA TALERZU 13
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy