Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 03.06 do 31.08 - Strona nr 63

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 03.06.2024 - 31.08.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PISCJ3Ą/ Torta con biacheri (Tarta z czekoladową masą ryżową i bakaliami) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka typ 550 300 g * Masło 160 g * Jajka, rozm. L 4 szt. * Cytryna 1 szt. * Cukier trzcinowy 140 g * Sól szczypta * Proszek do pieczenia 5 g NADZIENIE: * Jajka, rozm. L 2 szt. * Ryż arborio 150 g * Orzeszki pinii 40 g * Czekolada deserowa 300 g * Cukier 140 g * Kakao 40 g * Rodzynki 150 g * Morele suszone 200 g * Wanilia 1 laska * Likier ziotłowo-korzenny 20 ml * Sól, szczypta * Gałka muszkatołowa 1 g * Kardamon mielony 1 g N. Toska PRZYGOTOWANIE 1. Cytrynę parzymy, osuszamy i ścieramy z niej skórkę. Zimne masło kroimy w drobną kostkę i odstawiamy na bok. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę w mikserze R u 6. Ryż przekładamy do miski, dodajemy posiekaną czekoladę, kakao, ziarna wanilii, morele, rodzynki, likier i ubite jajka. planetarnym końcówką- 3. Zmieniamy końcówkę na płaską (liść), dodajemy pozostałe składniki ciasta i mieszai Ciasto zawijamy w folię rózgą. my, aby tylko je połączyć. spożywczą i schładzamy przez ok. 2 godz. w lodówce. „ Ryż gotujemy w wodzie z gałką i kardamonem aż będzie al dente, następnie odcedzamy i pozostawiamy w gorącym garnku. . Morele drobno siekamy. Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli. Całość dokładnie mieszamy. 7. Formę do tarty smarujemy olejem, następnie rozwałkowujemy większą część ciasta i przekładamy je do formy, tak aby nie wystawało ponad rant, nakłuwamy i nakładamy nadzienie. 8. Z pozostałego ciasta robimy paski i układamy na górze, tworząc wzór kratki, z wierzchu posypujemy orzeszkami pinii. 9. Pieczemy w temp. 180?C przez ok. 30 min. Kroimy po całkowitym wystygnięciu. ITALIA NA TALERZU 63

Najnowsze gazetki

Reklama
PISCJ3Ą/ Torta con biacheri (Tarta z czekoladową masą ryżową i bakaliami) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka typ 550 300 g * Masło 160 g * Jajka, rozm. L 4 szt. * Cytryna 1 szt. * Cukier trzcinowy 140 g * Sól szczypta * Proszek do pieczenia 5 g NADZIENIE: * Jajka, rozm. L 2 szt. * Ryż arborio 150 g * Orzeszki pinii 40 g * Czekolada deserowa 300 g * Cukier 140 g * Kakao 40 g * Rodzynki 150 g * Morele suszone 200 g * Wanilia 1 laska * Likier ziotłowo-korzenny 20 ml * Sól, szczypta * Gałka muszkatołowa 1 g * Kardamon mielony 1 g N. Toska PRZYGOTOWANIE 1. Cytrynę parzymy, osuszamy i ścieramy z niej skórkę. Zimne masło kroimy w drobną kostkę i odstawiamy na bok. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę w mikserze R u 6. Ryż przekładamy do miski, dodajemy posiekaną czekoladę, kakao, ziarna wanilii, morele, rodzynki, likier i ubite jajka. planetarnym końcówką- 3. Zmieniamy końcówkę na płaską (liść), dodajemy pozostałe składniki ciasta i mieszai Ciasto zawijamy w folię rózgą. my, aby tylko je połączyć. spożywczą i schładzamy przez ok. 2 godz. w lodówce. „ Ryż gotujemy w wodzie z gałką i kardamonem aż będzie al dente, następnie odcedzamy i pozostawiamy w gorącym garnku. . Morele drobno siekamy. Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli. Całość dokładnie mieszamy. 7. Formę do tarty smarujemy olejem, następnie rozwałkowujemy większą część ciasta i przekładamy je do formy, tak aby nie wystawało ponad rant, nakłuwamy i nakładamy nadzienie. 8. Z pozostałego ciasta robimy paski i układamy na górze, tworząc wzór kratki, z wierzchu posypujemy orzeszkami pinii. 9. Pieczemy w temp. 180?C przez ok. 30 min. Kroimy po całkowitym wystygnięciu. ITALIA NA TALERZU 63
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy