Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 25

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

STREET FOOD - podróż ze smakiem | 25 |— Bulrgger z szarpaną wołowiną (l Porcje: 2 Autor: ih Tomasz Tracz WÓŁÓWUIA SZARPANA Sposób przygotowania: Składniki: 1. Wgarmku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę i obsmażamy mięso na brązowy kolor ze wszystkich stron. Odkładamy na szalotka 2 szt. bok. czosnek 1 ząbek ; i li liwek10al 2. Szalotkę oraz czosnek obieramy i wrzucamy do garnka. SRA Zmniejszamy ogień i smażymy, aż zmiękną. mostek wołowy 180 g My: €kną gałka muszkatołowa 10 g 3. Dodajemy pozostałe składniki, całość gotujemy około 10 pomidory pelati 50 g min. koncentrat pomidorowy 10 g 4. Dokładamy mięso i przykrywamy pokrywką. Całość czerwone wino 200 ml przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. liść laurowy 2 szt. i pieczemy przez około 1 h. tymianek świeży 10 g 5. Po upieczeniu powstały sos redukujemy o 2/3, a mięso cynamon 1 laska szarpiemy za pomocą widelca. ocet winny czerwony 20 ml Sposó E śdodniki: posób przygotowania 1. Wołowinę przyprawiamy solą i pieprzem, następnie wołowina szarpana 100 g formujemy burgera. Odstawiamy na bok w temperaturze wołowina zrazowa mielona 190 g pokojowej do momentu smażenia. = dalo do smaku 2. Wołowinę szarpaną podgrzewamy w rondelku z odrobiną bułka do burgerów 1 szt. wody. . . czerwona kapusta 100 g 3. Kapustę bardzo drobno szatkujemy na mandolinie, marchew 20 g marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych majonez 30 g oczkach. Cebulę czerwoną kroimy w krążki. syrop klonowy 10 ml 4. Majonez mieszamy z maślanką, octem i syropem ocet winny biały 10 ml klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie maślanka 10 ml dodajemy do kapusty. Całość mieszamy. cebula czerwona 30 g 5. Burgery smażymy na suchej patelni grillowej przez 4 sałata rzymska 40 g minuty z obu stron. Następnie na burgera kładziemy ser olej rzepakowy ARO 30 ml i kontynuujemy grillowanie do momentu, gdy ser się roztopi. 6. Bułki lekko grillujemy w piekarniku. Smarujemy majonezem. Nakładamy dodatki, a następnie mięso, przygotowaną surówkę z kapusty i wołowinę szarpaną. Wierzch bułki również smarujemy majonezem i przykrywamy nim burgera. STANY ZJEDNOCZONE

Najnowsze gazetki

Reklama
STREET FOOD - podróż ze smakiem | 25 |— Bulrgger z szarpaną wołowiną (l Porcje: 2 Autor: ih Tomasz Tracz WÓŁÓWUIA SZARPANA Sposób przygotowania: Składniki: 1. Wgarmku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę i obsmażamy mięso na brązowy kolor ze wszystkich stron. Odkładamy na szalotka 2 szt. bok. czosnek 1 ząbek ; i li liwek10al 2. Szalotkę oraz czosnek obieramy i wrzucamy do garnka. SRA Zmniejszamy ogień i smażymy, aż zmiękną. mostek wołowy 180 g My: €kną gałka muszkatołowa 10 g 3. Dodajemy pozostałe składniki, całość gotujemy około 10 pomidory pelati 50 g min. koncentrat pomidorowy 10 g 4. Dokładamy mięso i przykrywamy pokrywką. Całość czerwone wino 200 ml przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. liść laurowy 2 szt. i pieczemy przez około 1 h. tymianek świeży 10 g 5. Po upieczeniu powstały sos redukujemy o 2/3, a mięso cynamon 1 laska szarpiemy za pomocą widelca. ocet winny czerwony 20 ml Sposó E śdodniki: posób przygotowania 1. Wołowinę przyprawiamy solą i pieprzem, następnie wołowina szarpana 100 g formujemy burgera. Odstawiamy na bok w temperaturze wołowina zrazowa mielona 190 g pokojowej do momentu smażenia. = dalo do smaku 2. Wołowinę szarpaną podgrzewamy w rondelku z odrobiną bułka do burgerów 1 szt. wody. . . czerwona kapusta 100 g 3. Kapustę bardzo drobno szatkujemy na mandolinie, marchew 20 g marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych majonez 30 g oczkach. Cebulę czerwoną kroimy w krążki. syrop klonowy 10 ml 4. Majonez mieszamy z maślanką, octem i syropem ocet winny biały 10 ml klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie maślanka 10 ml dodajemy do kapusty. Całość mieszamy. cebula czerwona 30 g 5. Burgery smażymy na suchej patelni grillowej przez 4 sałata rzymska 40 g minuty z obu stron. Następnie na burgera kładziemy ser olej rzepakowy ARO 30 ml i kontynuujemy grillowanie do momentu, gdy ser się roztopi. 6. Bułki lekko grillujemy w piekarniku. Smarujemy majonezem. Nakładamy dodatki, a następnie mięso, przygotowaną surówkę z kapusty i wołowinę szarpaną. Wierzch bułki również smarujemy majonezem i przykrywamy nim burgera. STANY ZJEDNOCZONE
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy