Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 21

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ANTIPASTI (Ryżowe kulki faszerowane wołowiną i panceltą) SKŁADNIKI FARSZ: * Mięso wołowe mielone 400 g * Panchetta 130 g * Cebula 2 szt. * Marchew 2 szt. * Seler naciowy 2 łodygi * Oliwa do smażenia * Wino czerwone wytrawne 250 ml * Passata pomidorowa 400 g * Bulion 200 ml * Mleko 200 ml * Sól, pieprz ARRANCINI: * Ryż arborio 300 g * Szalotki 4 szt. * Oliwa 20 ml * Wino białe 175 ml * Bulion drobiowy 1200 ml * Mąka pszenna 250 g * Jajka 2 szt. * Bułka tarta 400 g * Olej do głębokiego smażenia RE REC PRZYGOTOWANIE 1. W rondlu przesmażamy na oliwie warzywa pokrojone w drobną kostkę, po chwili dodajemy pokrojoną panchettę. . Gdy warzywa zaczną mięknąć, dodajemy mięso, przesmażamy, dolewamy wino i mieszamy aż odparuje. . Dodajemy passatę i dusimy jeszcze na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy bulion, a następnie mleko, i redukujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy i schładzamy. . W rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy szalotkę posiekaną w drobną kostkę. . Dosypujemy ryż i smażymy, mieszając, do zeszklenia. Dolewamy wino, odparowujemy, a następnie gotujemy al dente, podlewając stopniowo wywarem z kurczaka i mieszając. . Doprawiamy, wykładamy na blachę i studzimy. Na dłoni oprószonej mąką rozpłaszczamy mały placek ryżu, na środku kładziemy farsz i zamykamy w kulkę. Obtaczamy ją w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. . Smażymy na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. N © R u NO co ITALIA NA TALERZU 21

Najnowsze gazetki

Reklama
ANTIPASTI (Ryżowe kulki faszerowane wołowiną i panceltą) SKŁADNIKI FARSZ: * Mięso wołowe mielone 400 g * Panchetta 130 g * Cebula 2 szt. * Marchew 2 szt. * Seler naciowy 2 łodygi * Oliwa do smażenia * Wino czerwone wytrawne 250 ml * Passata pomidorowa 400 g * Bulion 200 ml * Mleko 200 ml * Sól, pieprz ARRANCINI: * Ryż arborio 300 g * Szalotki 4 szt. * Oliwa 20 ml * Wino białe 175 ml * Bulion drobiowy 1200 ml * Mąka pszenna 250 g * Jajka 2 szt. * Bułka tarta 400 g * Olej do głębokiego smażenia RE REC PRZYGOTOWANIE 1. W rondlu przesmażamy na oliwie warzywa pokrojone w drobną kostkę, po chwili dodajemy pokrojoną panchettę. . Gdy warzywa zaczną mięknąć, dodajemy mięso, przesmażamy, dolewamy wino i mieszamy aż odparuje. . Dodajemy passatę i dusimy jeszcze na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy bulion, a następnie mleko, i redukujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy i schładzamy. . W rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy szalotkę posiekaną w drobną kostkę. . Dosypujemy ryż i smażymy, mieszając, do zeszklenia. Dolewamy wino, odparowujemy, a następnie gotujemy al dente, podlewając stopniowo wywarem z kurczaka i mieszając. . Doprawiamy, wykładamy na blachę i studzimy. Na dłoni oprószonej mąką rozpłaszczamy mały placek ryżu, na środku kładziemy farsz i zamykamy w kulkę. Obtaczamy ją w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. . Smażymy na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. N © R u NO co ITALIA NA TALERZU 21
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy