Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 46

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

OWA UCZTA. DANIA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Stek doprowadzamy do temperatury pokojowej, solimy, posypu- jemy pieprzem i smarujemy olejem. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, przewracając co 30 sek., do chwili, aż będzie wysmażony w stopniu medium. Pozostawiamy, aby odpoczął przez ok. 4 min, po czym wrzucamy jeszcze raz na mocno rozgrzaną patelnię, aby soki, które wypłynęły z mięsa podczas odpoczynku, skarmelizowały się. Do podania kroimy w plastry. 2. Brokuł kroimy na pół, a następnie, na krajalnicy, wzdłuż na plastry o grubości ok. 3 mm. Plastry przekładamy na płaską blachę i gotuje- my w piecu ustawionym na parowanie przez ok. 4 min. 3. Podgrzewamy śmietanę, a następnie, nieustannie mieszając, dodajemy do niej rozdrobnione sery. 4. Gdy sos osiągnie półgęstą konsystencję, jest gotowy do serwo- wania. Antrykot wołowy 200 g Ser Corregio 10 g (starty) Brokuł 200 g Ser twardy 10 g (drobno starty) Olej rzepakowy 10 g Sól1g Pieprz 1g Sos serowy: Śmietanka 30% 125 g Ser pleśniowy niebieski 40 g INSPIROWANE S

Najnowsze gazetki

Reklama
OWA UCZTA. DANIA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Stek doprowadzamy do temperatury pokojowej, solimy, posypu- jemy pieprzem i smarujemy olejem. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, przewracając co 30 sek., do chwili, aż będzie wysmażony w stopniu medium. Pozostawiamy, aby odpoczął przez ok. 4 min, po czym wrzucamy jeszcze raz na mocno rozgrzaną patelnię, aby soki, które wypłynęły z mięsa podczas odpoczynku, skarmelizowały się. Do podania kroimy w plastry. 2. Brokuł kroimy na pół, a następnie, na krajalnicy, wzdłuż na plastry o grubości ok. 3 mm. Plastry przekładamy na płaską blachę i gotuje- my w piecu ustawionym na parowanie przez ok. 4 min. 3. Podgrzewamy śmietanę, a następnie, nieustannie mieszając, dodajemy do niej rozdrobnione sery. 4. Gdy sos osiągnie półgęstą konsystencję, jest gotowy do serwo- wania. Antrykot wołowy 200 g Ser Corregio 10 g (starty) Brokuł 200 g Ser twardy 10 g (drobno starty) Olej rzepakowy 10 g Sól1g Pieprz 1g Sos serowy: Śmietanka 30% 125 g Ser pleśniowy niebieski 40 g INSPIROWANE S
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy