Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mleko owsiane mieszamy z drożdżami i miodem, następnie doda- jemy mąkę, sól i pieprz. Całość wyrabiamy na jednolite ciasto i od- stawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. 2. Wędzony ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Boczniaki oczyszczamy i kroimy w paski o szerokości ok. 5 mm, boczek kroimy w drobną kostkę o bokach ok. 4 mm, całość podsmażamy na roz- grzanej patelni z masłem. Zestawiamy z ognia i mieszamy z serem. 3. Ciasto rozwałkowujemy w kształt prostokąta o grubości ok. 5 mm. Na brzeg ciasta nakładamy farsz i zawijamy ciasto w rulon. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnym sezamem i drobno startym twardym serem. Rulon kroimy na mini- krokiety o długości ok. 4 cm i układamy na blasze wyłożonej papie- rem do pieczenia. Pieczemy przez 16 min w piekarniku nagrzanym do 180?C. Podajemy po przestygnięciu. SKŁADNIKI Ciasto Farsz: Mąka pszenna (typ 550) 100 g Boczniaki ostrygowe 180 g Miód lipowy 5 g Masło 10 g Mleko owsiane 50 ml Szalotka 20 g Jajko 1 szt. Boczek wędzony surowy 50 g Drożdże świeże 5 g Ser Janosik wędzony 100 g Sól1g Ser twardy 20 g Pieprz różowy O,5 g Sezam czarny 10 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mleko owsiane mieszamy z drożdżami i miodem, następnie doda- jemy mąkę, sól i pieprz. Całość wyrabiamy na jednolite ciasto i od- stawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. 2. Wędzony ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Boczniaki oczyszczamy i kroimy w paski o szerokości ok. 5 mm, boczek kroimy w drobną kostkę o bokach ok. 4 mm, całość podsmażamy na roz- grzanej patelni z masłem. Zestawiamy z ognia i mieszamy z serem. 3. Ciasto rozwałkowujemy w kształt prostokąta o grubości ok. 5 mm. Na brzeg ciasta nakładamy farsz i zawijamy ciasto w rulon. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnym sezamem i drobno startym twardym serem. Rulon kroimy na mini- krokiety o długości ok. 4 cm i układamy na blasze wyłożonej papie- rem do pieczenia. Pieczemy przez 16 min w piekarniku nagrzanym do 180?C. Podajemy po przestygnięciu. SKŁADNIKI Ciasto Farsz: Mąka pszenna (typ 550) 100 g Boczniaki ostrygowe 180 g Miód lipowy 5 g Masło 10 g Mleko owsiane 50 ml Szalotka 20 g Jajko 1 szt. Boczek wędzony surowy 50 g Drożdże świeże 5 g Ser Janosik wędzony 100 g Sól1g Ser twardy 20 g Pieprz różowy O,5 g Sezam czarny 10 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy