Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 45

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

48 KREM Z KALAFIORA Z KARMELIZOWANYMI OKRUCHAMI CHLEBA, CYTRYNĄ I NATKĄ PIETRUSZKI 1] DB 35 MINUT SKŁADNIKI: 1kalafior (800 g) 100 g cebuli 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 20 ml oleju rzepakowego 50 g masła % cytryny 10 g natki pietruszki 250 ml śmietanki 30% 2 kromki chleba tostowego 5 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cebulę, czosnek oraz seler naciowy pokroić w kostkę i przesmażyć delikatnie w garnku na mieszance oleju i 20 g masła przez $ minut. Następnie dodać oddzielonego na niewielkie kawałki kalafiora i smażyć jeszcze przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodać wodę tak, żeby tylko przykryła warzywa i gotować przez 20 minut. Chleb tostowy porwać na drobne kawałki, zetrzeć skórkę z cytryny i posiekać natkę pietruszki. Zrumienić okruchy na maśle często mieszając, a po $ minutach dodać do nich skórkę i posiekaną natkę. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zupę zmiksować w blenderze na gładko, dodając powoli śmietankę. Gotową zupę przełożyć do miseczek, posypać okruchami iskropić oliwą.

Najnowsze gazetki

Reklama
48 KREM Z KALAFIORA Z KARMELIZOWANYMI OKRUCHAMI CHLEBA, CYTRYNĄ I NATKĄ PIETRUSZKI 1] DB 35 MINUT SKŁADNIKI: 1kalafior (800 g) 100 g cebuli 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 20 ml oleju rzepakowego 50 g masła % cytryny 10 g natki pietruszki 250 ml śmietanki 30% 2 kromki chleba tostowego 5 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cebulę, czosnek oraz seler naciowy pokroić w kostkę i przesmażyć delikatnie w garnku na mieszance oleju i 20 g masła przez $ minut. Następnie dodać oddzielonego na niewielkie kawałki kalafiora i smażyć jeszcze przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodać wodę tak, żeby tylko przykryła warzywa i gotować przez 20 minut. Chleb tostowy porwać na drobne kawałki, zetrzeć skórkę z cytryny i posiekać natkę pietruszki. Zrumienić okruchy na maśle często mieszając, a po $ minutach dodać do nich skórkę i posiekaną natkę. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zupę zmiksować w blenderze na gładko, dodając powoli śmietankę. Gotową zupę przełożyć do miseczek, posypać okruchami iskropić oliwą.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy