Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 49

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

S2 PERLICZKA Z PUREE BRUKWIOWO- DYNIOWYM I KARMELIZOWANĄ PIGWĄ O) DB 45 MINUT SKŁADNIKI: + 200 gfiletu z perliczki 100 g brukwi 100 g dyni *100 g boczniaków mikołajkowych * 200 g kapusty włoskiej * 50 g pigwy krojonej, mrożonej +10 g szalotki *100 ml wytrawnego wina białego +10 g cukru czcinowego * 2 ząbki czosnku * 40 g masła +10 ml oleju * 4 gałązki tymianku * sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Perliczkę oczyścić, przyprawić i obsmażyć na maśle z gałązką tymianku i pokrojonym w paski czosnkiem. Przełożyć do rozgrzanego do 160”C piekarnika i piec przez 10 minut. Dynię i szalotkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, dodać brukiew i smażyć na wolnym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, przełożyć je do wysokiego pojemnika i zblendować na gładkie purće. Kapustę pokroić na ćwiartki, a boczniaki wzdłuż na pół i naciąć je w kratkę od płaskiej strony. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawić solą i pieprzem. Pigwę skarmelizować z cukrem trzcinowym, zalać winem, dodać listki tymianku i gotować przez około 2 minuty. Gotową perliczkę podawać z puree brukwiowo-dyniowym, smażoną kapustą, boczniakami i pigwą.

Najnowsze gazetki

Reklama
S2 PERLICZKA Z PUREE BRUKWIOWO- DYNIOWYM I KARMELIZOWANĄ PIGWĄ O) DB 45 MINUT SKŁADNIKI: + 200 gfiletu z perliczki 100 g brukwi 100 g dyni *100 g boczniaków mikołajkowych * 200 g kapusty włoskiej * 50 g pigwy krojonej, mrożonej +10 g szalotki *100 ml wytrawnego wina białego +10 g cukru czcinowego * 2 ząbki czosnku * 40 g masła +10 ml oleju * 4 gałązki tymianku * sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Perliczkę oczyścić, przyprawić i obsmażyć na maśle z gałązką tymianku i pokrojonym w paski czosnkiem. Przełożyć do rozgrzanego do 160”C piekarnika i piec przez 10 minut. Dynię i szalotkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, dodać brukiew i smażyć na wolnym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, przełożyć je do wysokiego pojemnika i zblendować na gładkie purće. Kapustę pokroić na ćwiartki, a boczniaki wzdłuż na pół i naciąć je w kratkę od płaskiej strony. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawić solą i pieprzem. Pigwę skarmelizować z cukrem trzcinowym, zalać winem, dodać listki tymianku i gotować przez około 2 minuty. Gotową perliczkę podawać z puree brukwiowo-dyniowym, smażoną kapustą, boczniakami i pigwą.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy