Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 22

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

z kapustą, kurkami, topinamburem i sosem cheddar SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku. Przygotowujemy syrop pro- sty, dodajemy do niego koncentrat pomidorowy i gotujemy 5 min. Dodajemy kapustę i dusimy 10-15 min. 2. Topinambur dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w bardzo cien- kie plastry na krajalnicy lub mandolinie. Rozgrzewamy olej do 1607C. 3. Smażymy chipsy na złoty kolor, a następnie odsączamy na ręczni- ku papierowym i od razu solimy. 4. Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Dodajemy mle- ko i śmietankę. 5. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i wkręcamy rózgą starty ser. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. 6. Na patelni rozgrzewamy masło i tostujemy kromki chleba. Jedną smarujemy chrzanem, a górną musztardą francuską. Na chrzan wy- kładamy kapustę, a na niej wypłukane i osuszone kurki płuczemy. 7. Polewamy całość sosem serowym i przykrywamy chipsami z topi- namburu. 8. Zamykamy kanapkę kromka z musztardą. Całość przekrawamy na pół. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 22

Najnowsze gazetki

Reklama
z kapustą, kurkami, topinamburem i sosem cheddar SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku. Przygotowujemy syrop pro- sty, dodajemy do niego koncentrat pomidorowy i gotujemy 5 min. Dodajemy kapustę i dusimy 10-15 min. 2. Topinambur dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w bardzo cien- kie plastry na krajalnicy lub mandolinie. Rozgrzewamy olej do 1607C. 3. Smażymy chipsy na złoty kolor, a następnie odsączamy na ręczni- ku papierowym i od razu solimy. 4. Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Dodajemy mle- ko i śmietankę. 5. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i wkręcamy rózgą starty ser. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. 6. Na patelni rozgrzewamy masło i tostujemy kromki chleba. Jedną smarujemy chrzanem, a górną musztardą francuską. Na chrzan wy- kładamy kapustę, a na niej wypłukane i osuszone kurki płuczemy. 7. Polewamy całość sosem serowym i przykrywamy chipsami z topi- namburu. 8. Zamykamy kanapkę kromka z musztardą. Całość przekrawamy na pół. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 22
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy