Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 28

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W garnku rozgrzewamy olej i na lekkim gazie szklimy przez 5 min cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy połowę masła i mąkę, robimy jasną zasmażkę. 2. Wlewamy wino i, mieszając, odparowujemy przez 1 min. Nie- ustannie mieszając dolewamy mleko i całość doprowadzamy do wrzenia. Następnie etapami dodajemy sery, stale miksując blende- rem. 3. Doprawiamy solą i świeżo tartą gałką muszkatołową. 4. Podajemy z pokrojoną w kostkę ugotowaną piersią kurczaka, grzankami i szczypiorkiem. 5. Chleb kroimy w kostkę i zalewamy rozpuszczonym masłem. To- stujemy w piekarniku w 160?C aż przypiecze się na złoto. Oprószamy lekko solą. SKŁADNIKI Mąka pszenna uniwersalna 70 g Ugotowana pierś Ser Gruyere 100 g z kurczaka 500 g Ser Mozzarella (wióry) 200 g Chleb tostowy 10 kromek Cebula 100 g Szczypiorek drobny 50 g Mileko1 | Gałka muszkatołowa do smaku Białe wino 0,2 1 Sól do smaku Masło 120 g Olej rzepakowy 60 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W garnku rozgrzewamy olej i na lekkim gazie szklimy przez 5 min cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy połowę masła i mąkę, robimy jasną zasmażkę. 2. Wlewamy wino i, mieszając, odparowujemy przez 1 min. Nie- ustannie mieszając dolewamy mleko i całość doprowadzamy do wrzenia. Następnie etapami dodajemy sery, stale miksując blende- rem. 3. Doprawiamy solą i świeżo tartą gałką muszkatołową. 4. Podajemy z pokrojoną w kostkę ugotowaną piersią kurczaka, grzankami i szczypiorkiem. 5. Chleb kroimy w kostkę i zalewamy rozpuszczonym masłem. To- stujemy w piekarniku w 160?C aż przypiecze się na złoto. Oprószamy lekko solą. SKŁADNIKI Mąka pszenna uniwersalna 70 g Ugotowana pierś Ser Gruyere 100 g z kurczaka 500 g Ser Mozzarella (wióry) 200 g Chleb tostowy 10 kromek Cebula 100 g Szczypiorek drobny 50 g Mileko1 | Gałka muszkatołowa do smaku Białe wino 0,2 1 Sól do smaku Masło 120 g Olej rzepakowy 60 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy