Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 38

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z wody o temperaturze między 37*C a 409C, cukru i drożdży wy- prowadzamy zaczyn, mieszając delikatnie wszystkie składniki dłonią, i pozostawiamy aż na wierzchu pojawi się piana. 2. Następnie cały zaczyn wlewamy do przesianych mąk z solą i mie- szamy, dolewając stopniowo oliwę. 3. Ciasto dzielimy na dwie części, robimy kule i zostawiamy do wy- rośnięcia. 4. Natłuszczamy formę do pieczenia masłem lub olejem. 5. Oba ciasta rozwałkowujemy. Pierwsze układamy w formie o śred- nicy 26 cm, tak aby nadmiar ciasta wychodził poza rant. Rozsypuje- my na nim mozzarellę i smarujemy zwilżonym w wodzie pędzelkiem. Przykrywamy drugim plackiem i robimy 6-8 dziurek umożliwiających odparowywanie wody w trakcie pieczenia. 6. Zalewamy sosem, ścinamy ser Cacciocavallo. 7. Pieczemy przez ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200?C. Go- tową pizzę kroimy na kawałki i układamy na wierzchu rukolę. SKŁADNIKI Ciasto Olej rzepakowy do posmarowa- Mąka pszenna (typ 00) 200 g nia formy 10 g Mąka kukurydziana 150 g RUE Drożdże świeże 10 g Sos do pizzy 100g Ser Mozzarella (tarty) 300 g Cukier biały 7 g Woda 125 g Ser Cacciocavallo 100 g Oliwa 2x 40 g Rukola 50 g Sól6g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z wody o temperaturze między 37*C a 409C, cukru i drożdży wy- prowadzamy zaczyn, mieszając delikatnie wszystkie składniki dłonią, i pozostawiamy aż na wierzchu pojawi się piana. 2. Następnie cały zaczyn wlewamy do przesianych mąk z solą i mie- szamy, dolewając stopniowo oliwę. 3. Ciasto dzielimy na dwie części, robimy kule i zostawiamy do wy- rośnięcia. 4. Natłuszczamy formę do pieczenia masłem lub olejem. 5. Oba ciasta rozwałkowujemy. Pierwsze układamy w formie o śred- nicy 26 cm, tak aby nadmiar ciasta wychodził poza rant. Rozsypuje- my na nim mozzarellę i smarujemy zwilżonym w wodzie pędzelkiem. Przykrywamy drugim plackiem i robimy 6-8 dziurek umożliwiających odparowywanie wody w trakcie pieczenia. 6. Zalewamy sosem, ścinamy ser Cacciocavallo. 7. Pieczemy przez ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200?C. Go- tową pizzę kroimy na kawałki i układamy na wierzchu rukolę. SKŁADNIKI Ciasto Olej rzepakowy do posmarowa- Mąka pszenna (typ 00) 200 g nia formy 10 g Mąka kukurydziana 150 g RUE Drożdże świeże 10 g Sos do pizzy 100g Ser Mozzarella (tarty) 300 g Cukier biały 7 g Woda 125 g Ser Cacciocavallo 100 g Oliwa 2x 40 g Rukola 50 g Sól6g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy