Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 42

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

drożdżowy z camembertem, pastą z bakłażana i gruszką nashi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Gruszkę i kalarepę obieramy i kroimy bardzo cienko na mando- linie. Oba składniki łączymy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą oraz mieszamy z bardzo drobno posiekanym szczy- piorkiem. 2. Bakłażana nakłuwamy z każdej strony widelcem i opalamy na palniku gazowym lub płycie 15 min, aż skóra będzie spalona. Ściąga- my skórę, a miąższ drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy czosnek pokrojony w cienkie plastry, a następnie dodajemy bakłażana i tymianek. Smażymy, odparowując nadmiar wody. Na koniec wkręcamy masło pokrojone uprzednio w małą kost- kę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 3. Kromkę placka drożdżowego tostujemy z obu stron na roz- grzanym maśle. Smarujemy pastą z bakłażana i układamy plastry camemberta. Zapiekamy przez 5 min w temp. 160?C. Wyjmujemy z piekarnika i serwujemy z ułożonymi na wierzchu plasterkami awo- kado i przygotowaną wcześniej sałatką. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 42

Najnowsze gazetki

Reklama
drożdżowy z camembertem, pastą z bakłażana i gruszką nashi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Gruszkę i kalarepę obieramy i kroimy bardzo cienko na mando- linie. Oba składniki łączymy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą oraz mieszamy z bardzo drobno posiekanym szczy- piorkiem. 2. Bakłażana nakłuwamy z każdej strony widelcem i opalamy na palniku gazowym lub płycie 15 min, aż skóra będzie spalona. Ściąga- my skórę, a miąższ drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy czosnek pokrojony w cienkie plastry, a następnie dodajemy bakłażana i tymianek. Smażymy, odparowując nadmiar wody. Na koniec wkręcamy masło pokrojone uprzednio w małą kost- kę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 3. Kromkę placka drożdżowego tostujemy z obu stron na roz- grzanym maśle. Smarujemy pastą z bakłażana i układamy plastry camemberta. Zapiekamy przez 5 min w temp. 160?C. Wyjmujemy z piekarnika i serwujemy z ułożonymi na wierzchu plasterkami awo- kado i przygotowaną wcześniej sałatką. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 42
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy