Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 48

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

z serem Grana Padano WASSS CEZ A400] SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Ziemniaki obieramy, przepuszczamy przez praskę i przekładamy do miski. Ser Bursztyn ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Doda- jemy mąkę, jajko, oba sery i całość krótko zarabiamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto na blat i formujemy z niego wałek o grubości ok. 2 cm. Odcinamy z niego kawałki o długości 2 cm, przygniatamy widelcem i układamy na tacy oprószonej mąką. 2. Gotujemy gnocchi przez 3 min w osolonej wodzie, delikatnie mie- szając, aby się nie posklejały. Gorące gnocchi przekładamy do miski z zimną wodą, hartujemy przez ok. 1 min, odcedzamy i odstawiamy na bok. 3. Przyrządzamy sos: szalotkę kroimy w drobną kostkę i podsma- żamy na maśle. Dodajemy drobno posiekany czosnek, mieszamy. Dodajemy wino, szafran i posiekany estragon, całość gotujemy przez 4 min, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, doprawiamy i lekko redu- kujemy mieszając. 4. Do sosu dodajemy gnocchi całość gotujemy przez ok. 3 min. Po- dajemy z płatkami sera Cacciococavallo i mikro ziołami. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 48

Najnowsze gazetki

Reklama
z serem Grana Padano WASSS CEZ A400] SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Ziemniaki obieramy, przepuszczamy przez praskę i przekładamy do miski. Ser Bursztyn ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Doda- jemy mąkę, jajko, oba sery i całość krótko zarabiamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto na blat i formujemy z niego wałek o grubości ok. 2 cm. Odcinamy z niego kawałki o długości 2 cm, przygniatamy widelcem i układamy na tacy oprószonej mąką. 2. Gotujemy gnocchi przez 3 min w osolonej wodzie, delikatnie mie- szając, aby się nie posklejały. Gorące gnocchi przekładamy do miski z zimną wodą, hartujemy przez ok. 1 min, odcedzamy i odstawiamy na bok. 3. Przyrządzamy sos: szalotkę kroimy w drobną kostkę i podsma- żamy na maśle. Dodajemy drobno posiekany czosnek, mieszamy. Dodajemy wino, szafran i posiekany estragon, całość gotujemy przez 4 min, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, doprawiamy i lekko redu- kujemy mieszając. 4. Do sosu dodajemy gnocchi całość gotujemy przez ok. 3 min. Po- dajemy z płatkami sera Cacciococavallo i mikro ziołami. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 48
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy