Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 54

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Plastry boczku kładziemy na zimnej patelni i na małym gazie powoli wytapiamy tłuszcz, przewracając co kilka minut. Zlewamy z patelni tłuszcz, a boczek prażymy jeszcze, aż będzie chrupiący. 2. Mięso dzielimy na dwie części i formujemy z nich 2 kotlety. Grillu- jemy na mocno rozgrzanym grillu po 1,5 min z każdej strony. Na je- den kotlet kładziemy gruby plaster sera Mimolette, na drugi chipotle - podpiekamy w piekarniku w 180?C aż ser się rozpuści. W połowie procesu dokładamy do podgrzania bułkę. Po wyjęciu z pieca bułkę smarujemy od strony cięcia sosem z chipotle. 3. Składamy burgera w kolejności: spód bułki, sałata, kotlet z serem, kotlet z chipotle, pozostałe warzywa, plastry boczku i wierzchnia część bułki. SKŁADNIKI Bułka maślana 1 szt. Mieszanka na burgery 200g Sałata rzymska 3 liście Cebula czerwona 3 cienkie plastry Pomidor 3 plastry Sos Chipotle 80 g Boczek 3 plastry Ser Mimolette 60 g Sól i pieprz do smaku SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Plastry boczku kładziemy na zimnej patelni i na małym gazie powoli wytapiamy tłuszcz, przewracając co kilka minut. Zlewamy z patelni tłuszcz, a boczek prażymy jeszcze, aż będzie chrupiący. 2. Mięso dzielimy na dwie części i formujemy z nich 2 kotlety. Grillu- jemy na mocno rozgrzanym grillu po 1,5 min z każdej strony. Na je- den kotlet kładziemy gruby plaster sera Mimolette, na drugi chipotle - podpiekamy w piekarniku w 180?C aż ser się rozpuści. W połowie procesu dokładamy do podgrzania bułkę. Po wyjęciu z pieca bułkę smarujemy od strony cięcia sosem z chipotle. 3. Składamy burgera w kolejności: spód bułki, sałata, kotlet z serem, kotlet z chipotle, pozostałe warzywa, plastry boczku i wierzchnia część bułki. SKŁADNIKI Bułka maślana 1 szt. Mieszanka na burgery 200g Sałata rzymska 3 liście Cebula czerwona 3 cienkie plastry Pomidor 3 plastry Sos Chipotle 80 g Boczek 3 plastry Ser Mimolette 60 g Sól i pieprz do smaku SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy