Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 27

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

HORECA WOBEC WYZWAŃ TRUDNE CZAS DLA RESTAURATORÓW Trudne czasy dla restauratorów Skoki inflacji i regularne wzrosty cen to duże wyzwania dla wielu branż. Negatywne konsekwencje tych zmian widoczne są szczególnie w gastronomii, która mierzy się nie tylko z wyższymi kosztami gazu, prądu i wynajmu lokali, ale też z problemem w postaci mniejszej liczby klientów. Największym wyzwaniem będzie utrzymanie biznesu, bo przecież nie można w nieskończoność podnosić cen menu i tracić kolejnych gości. Podwyżki cen względem tego samego okresu 2022 (średnie) "00 © Wynajem lokalu Prąd Najbardziej drastyczne podwyżki cen eksploatacyjnych dotyczą gazu i prądu. Wzrost ten osiągnął poziom blisko 120% względem tego samego okresu w ubiegłym roku. Marek Dymkowski właściciel hotelu Niemcza Spa w ZDANIEM EKSPERTA — Od samego początku tworzenia hotelu chcieliśmy, aby wykorzystywane w nim rozwiązania były proekologiczne. Zależało nam, by zmniejszyć straty energii służącej do ogrzewania. Właśnie dlatego zainstalowaliśmy pompy ciepła, a ciepłą wodę pozyskujemy dzięki energii słonecznej. Czas pandemii wykorzystaliśmy na inwestycje. Zamontowaliśmy instalację fotowoltaiczną o mocy 30 kilowatów, stację ładowania samochodów elektrycznych, dodatkowe pompy ciepła do podgrzewania basenów — i cały czas rozwijamy ten obszar. Fotowoltaika w istotny sposób obniża nam koszty, ponieważ większość urządzeń (m.in. mroźnie, chłodnie i podgrzewany basen) w okresie od kwietnia do października jest przez nią wspierana, a wytwarzana w hotelu energia elektryczna jest w Całości przez nas wykorzystywana.

Najnowsze gazetki

Reklama
HORECA WOBEC WYZWAŃ TRUDNE CZAS DLA RESTAURATORÓW Trudne czasy dla restauratorów Skoki inflacji i regularne wzrosty cen to duże wyzwania dla wielu branż. Negatywne konsekwencje tych zmian widoczne są szczególnie w gastronomii, która mierzy się nie tylko z wyższymi kosztami gazu, prądu i wynajmu lokali, ale też z problemem w postaci mniejszej liczby klientów. Największym wyzwaniem będzie utrzymanie biznesu, bo przecież nie można w nieskończoność podnosić cen menu i tracić kolejnych gości. Podwyżki cen względem tego samego okresu 2022 (średnie) "00 © Wynajem lokalu Prąd Najbardziej drastyczne podwyżki cen eksploatacyjnych dotyczą gazu i prądu. Wzrost ten osiągnął poziom blisko 120% względem tego samego okresu w ubiegłym roku. Marek Dymkowski właściciel hotelu Niemcza Spa w ZDANIEM EKSPERTA — Od samego początku tworzenia hotelu chcieliśmy, aby wykorzystywane w nim rozwiązania były proekologiczne. Zależało nam, by zmniejszyć straty energii służącej do ogrzewania. Właśnie dlatego zainstalowaliśmy pompy ciepła, a ciepłą wodę pozyskujemy dzięki energii słonecznej. Czas pandemii wykorzystaliśmy na inwestycje. Zamontowaliśmy instalację fotowoltaiczną o mocy 30 kilowatów, stację ładowania samochodów elektrycznych, dodatkowe pompy ciepła do podgrzewania basenów — i cały czas rozwijamy ten obszar. Fotowoltaika w istotny sposób obniża nam koszty, ponieważ większość urządzeń (m.in. mroźnie, chłodnie i podgrzewany basen) w okresie od kwietnia do października jest przez nią wspierana, a wytwarzana w hotelu energia elektryczna jest w Całości przez nas wykorzystywana.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy