Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 29

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

A LA PIZZA Ttalian stromboli (Rolada z salami, mozzarellą i karczochami) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE SA c CIASTO: 1. Diezdźć mieszamy z wodą o temp. ok. ZOE i odstawiamy na 10 min, aż się lekko spienią * Mąka typ 00 300 g i spiętrzą. Dodajemy mąkę i pozostałe składniki. * Woda 180 ml h > Ę : w. 2. Ciasto wyrabiamy w mikserze z hakiem, na średnich * Drożdże suche 7 g k A s a * Oliwa extra vergine 20 ml obrotach, stopniowo dodając oliwę, do uzyskania * Jajko 1 szt. jednolitej, sprężystej konsystencji. * Cukier 2 g 3. Gotowe ciasto przykrywamy wilgotną ściereczką * Sól4g i odstawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy na prostokąt 30 x 40 cm. DODATKI: 4. Na rozwałkowanym cieście rozprowadzamy sos * Sos pomidorowy pomidorowy, posypujemy serem, układamy na nim z ziołami 80 g plastry salami, poszarpanego karczocha i zwijamy ace w rulon, pamiętając o lekkim podwinięciu boków wióry 180 g do środk * Salami Milano 50 g O i i * Karczochy konserwowe 5. Zwinięte ciasto smarujemy z wierzchu roztrzepanym 100g z wodą jajkiem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w temp. 190?C przez ok. 40 min. . Upieczone stromboli przekładamy na kratkę, aby lekko ostygło, a następnie kroimy w plastry o grubości Ok. 2,5 cm. Podajemy z sosami lub świeżymi ziołami. o ITALIA NA TALERZU | 29

Najnowsze gazetki

Reklama
A LA PIZZA Ttalian stromboli (Rolada z salami, mozzarellą i karczochami) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE SA c CIASTO: 1. Diezdźć mieszamy z wodą o temp. ok. ZOE i odstawiamy na 10 min, aż się lekko spienią * Mąka typ 00 300 g i spiętrzą. Dodajemy mąkę i pozostałe składniki. * Woda 180 ml h > Ę : w. 2. Ciasto wyrabiamy w mikserze z hakiem, na średnich * Drożdże suche 7 g k A s a * Oliwa extra vergine 20 ml obrotach, stopniowo dodając oliwę, do uzyskania * Jajko 1 szt. jednolitej, sprężystej konsystencji. * Cukier 2 g 3. Gotowe ciasto przykrywamy wilgotną ściereczką * Sól4g i odstawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy na prostokąt 30 x 40 cm. DODATKI: 4. Na rozwałkowanym cieście rozprowadzamy sos * Sos pomidorowy pomidorowy, posypujemy serem, układamy na nim z ziołami 80 g plastry salami, poszarpanego karczocha i zwijamy ace w rulon, pamiętając o lekkim podwinięciu boków wióry 180 g do środk * Salami Milano 50 g O i i * Karczochy konserwowe 5. Zwinięte ciasto smarujemy z wierzchu roztrzepanym 100g z wodą jajkiem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w temp. 190?C przez ok. 40 min. . Upieczone stromboli przekładamy na kratkę, aby lekko ostygło, a następnie kroimy w plastry o grubości Ok. 2,5 cm. Podajemy z sosami lub świeżymi ziołami. o ITALIA NA TALERZU | 29
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy