Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 63

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

66 KARTACZE 7 JACKFRUITEM | SOSEM POMIDOROWYM (O! © >= SKŁADNIKI: KARTACZE > 200 g ziemniaków > 20 g skrobi ziemniaczanych » 30 ml oleju rzepakowego > 50 g jackfruita +10 g szalotki +5 g natki pietruszki > 4 g papryki wędzonej +10 g cebuli prażonej » sól, pieprz ZASMAŻANE POMIDORY +150 g pomidorów w kostce +10 g masła + 30 g cebuli czerwonej » 2 ząbki czosnku > 5 g miodu gryczanego +1g ziół prowansalskich » sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki umyć, odłożyć 70 gram z nich, a następnie ugotować w mundurkach. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć. Ugotowane ziemniaki obrać i zmielić w maszynce z na drobnych oczkach, a następnie wymieszać je z ziemnia- kami surowymi i szczyptą soli. Do masy można dodać trochę mąki ziemniaczanej. Przygotować farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoto na oleju. Dodać odsączony i drobno posiekany jackfruit i smażyć aż zmięknie. Doprawić wędzoną papryką, posiekaną natką pietruszki, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta ziemniaczanego ulepić placki o grubości centymetra i średnicy około 8 centymetrów. Na każdym z nich ułożyć farsz, zlepić i uformować podłużne kartacze. Włożyć je delikatnie do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować przez około 30 minut. Przygotować pomidory: podsmażyć na maśle pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodać pomidory, miód, zioła i doprawić. Smażyć przez około 2 minuty. Ugotowane kartacze odcedzić i podać z prażoną cebulą i zasmażanymi pomidorami.

Najnowsze gazetki

Reklama
66 KARTACZE 7 JACKFRUITEM | SOSEM POMIDOROWYM (O! © >= SKŁADNIKI: KARTACZE > 200 g ziemniaków > 20 g skrobi ziemniaczanych » 30 ml oleju rzepakowego > 50 g jackfruita +10 g szalotki +5 g natki pietruszki > 4 g papryki wędzonej +10 g cebuli prażonej » sól, pieprz ZASMAŻANE POMIDORY +150 g pomidorów w kostce +10 g masła + 30 g cebuli czerwonej » 2 ząbki czosnku > 5 g miodu gryczanego +1g ziół prowansalskich » sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki umyć, odłożyć 70 gram z nich, a następnie ugotować w mundurkach. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć. Ugotowane ziemniaki obrać i zmielić w maszynce z na drobnych oczkach, a następnie wymieszać je z ziemnia- kami surowymi i szczyptą soli. Do masy można dodać trochę mąki ziemniaczanej. Przygotować farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoto na oleju. Dodać odsączony i drobno posiekany jackfruit i smażyć aż zmięknie. Doprawić wędzoną papryką, posiekaną natką pietruszki, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta ziemniaczanego ulepić placki o grubości centymetra i średnicy około 8 centymetrów. Na każdym z nich ułożyć farsz, zlepić i uformować podłużne kartacze. Włożyć je delikatnie do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować przez około 30 minut. Przygotować pomidory: podsmażyć na maśle pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodać pomidory, miód, zioła i doprawić. Smażyć przez około 2 minuty. Ugotowane kartacze odcedzić i podać z prażoną cebulą i zasmażanymi pomidorami.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy