Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 67

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

70 PIERÓG DROŻDŻOWY Z WOŁOWINĄ I KASZTANAMI (01 © >= SKŁADNIKI: CIASTO *125 g mąki pszennej typu 500 *7g drożdży * 70 ml napoju owsianego + 3 g cukru trzcinowego = 5 ml oliwy z oliwek -3gsoli FARSZ +100 g mięsa mielonego * 70 gkasztanów +15 g masła +10 g szalotki +20 g cebuli dymki * 20 g oleju rzepakowego *1 jajko, rozmiar S * sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Drożdże rozkruszyć do miseczki i wymieszać z łyżką mąki i cukrem i S0 gramami napoju owsianego. Pozostawić zaczyn aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do ponownego wyrośnięcia na około godzinę. Kasztany włożyć do małego rondelka, zalać zimną wodą i gotować do miękkości, a następnie je odcedzić, osuszyć na ręczniku papierowym, przełożyć na deskę i drobno posiekać. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Przełożyć ją do miski i wymieszać z posiekaną dymką, mięsem, połową kasztanów i jajkiem. Gotowe ciasto lekko wyrobić i rozwałkować na kwadratowy placek o grubości około 1 centymetra. Przeciąć na skos, tak aby powstały dwa trójkąty, na każdy z nich nałożyć farsz, złożyć w mniejsze trójkąty i zlepić boki. Tak przygotowane pierogi upiec na blasze w temperaturze 180*C i przez około 20 minut. Na małej patelni lekko spalić masło i wymieszać z pozostałymi kasztanami. Przy podaniu polać nim pierogi.

Najnowsze gazetki

Reklama
70 PIERÓG DROŻDŻOWY Z WOŁOWINĄ I KASZTANAMI (01 © >= SKŁADNIKI: CIASTO *125 g mąki pszennej typu 500 *7g drożdży * 70 ml napoju owsianego + 3 g cukru trzcinowego = 5 ml oliwy z oliwek -3gsoli FARSZ +100 g mięsa mielonego * 70 gkasztanów +15 g masła +10 g szalotki +20 g cebuli dymki * 20 g oleju rzepakowego *1 jajko, rozmiar S * sól, pieprz Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Drożdże rozkruszyć do miseczki i wymieszać z łyżką mąki i cukrem i S0 gramami napoju owsianego. Pozostawić zaczyn aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do ponownego wyrośnięcia na około godzinę. Kasztany włożyć do małego rondelka, zalać zimną wodą i gotować do miękkości, a następnie je odcedzić, osuszyć na ręczniku papierowym, przełożyć na deskę i drobno posiekać. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Przełożyć ją do miski i wymieszać z posiekaną dymką, mięsem, połową kasztanów i jajkiem. Gotowe ciasto lekko wyrobić i rozwałkować na kwadratowy placek o grubości około 1 centymetra. Przeciąć na skos, tak aby powstały dwa trójkąty, na każdy z nich nałożyć farsz, złożyć w mniejsze trójkąty i zlepić boki. Tak przygotowane pierogi upiec na blasze w temperaturze 180*C i przez około 20 minut. Na małej patelni lekko spalić masło i wymieszać z pozostałymi kasztanami. Przy podaniu polać nim pierogi.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy