Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 71

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

74 PIEROGI Z SANDACZEM I POREM ORAZ PALONE MASŁO Z CYTRYNĄ O) DB 45 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO *150 g mąki *1 jajko, rozmiar L *15 ml oleju rzepakowego * 60 ml wody gazowanej *2gsoli FARSZ * 150 g fileta z sandacza * 70 g pora *10gnatki pietruszki *15 g bułki tartej * 1 g gałki muszkatołowej * 50 g masła * sól, pieprz PALONE MASŁO Z CYTRYNĄ I KAPARAMI "150 g masła *1eytryna * 30 gkaparów Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko, olej i wodę. Wyrobić jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Filet odkroić od skóry i pokroić w bardzo drobną kostkę. Na maśle podsmażyć drobno pokrojonego pora. Pietruszkę posiekać. W misce połączyć rybę, pora, pietruszkę i bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Ciasto rozwałkować, wyciąć z niego kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Masło pokroić w kostkę i podgrzać na średnim ogniu aż się spieni. Kapary posiekać. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do masła i podgrzać na wolnym ogniu przez minutę. Dodać posiekane kapary. Gotować pierogi w osolonej wodzie przez $ minut. Podawać polane masłem cytrynowo-kaparowym.

Najnowsze gazetki

Reklama
74 PIEROGI Z SANDACZEM I POREM ORAZ PALONE MASŁO Z CYTRYNĄ O) DB 45 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO *150 g mąki *1 jajko, rozmiar L *15 ml oleju rzepakowego * 60 ml wody gazowanej *2gsoli FARSZ * 150 g fileta z sandacza * 70 g pora *10gnatki pietruszki *15 g bułki tartej * 1 g gałki muszkatołowej * 50 g masła * sól, pieprz PALONE MASŁO Z CYTRYNĄ I KAPARAMI "150 g masła *1eytryna * 30 gkaparów Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko, olej i wodę. Wyrobić jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Filet odkroić od skóry i pokroić w bardzo drobną kostkę. Na maśle podsmażyć drobno pokrojonego pora. Pietruszkę posiekać. W misce połączyć rybę, pora, pietruszkę i bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Ciasto rozwałkować, wyciąć z niego kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Masło pokroić w kostkę i podgrzać na średnim ogniu aż się spieni. Kapary posiekać. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do masła i podgrzać na wolnym ogniu przez minutę. Dodać posiekane kapary. Gotować pierogi w osolonej wodzie przez $ minut. Podawać polane masłem cytrynowo-kaparowym.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy