Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 75

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

78 LEGUMINA Z DERENIEM O) DB 120 MINUT SKŁADNIKI: LEGUMINA + 50 g ryżu jaśminowego > 200 g derenia > » laski wanilii + 200 ml mleka kokosowego + 60 g cukru czcinowego + 20 g masła KRUSZONKA ORZECHOWA > 20 g orzechów nerkowca > 20 g orzechów włoskich > 20 g mąki kokosowej > 20 g cukry czcinowego +1g cynamonu czcinowego > 50 g białej czekolady Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ryż wypłukać w zimnej wodze, przełożyć do małego rondelka, zalać mlekiem kokosowym, dodać 30 gram cukru trzcinowego, ziarna wyjęte z laski wanilii i całość ugotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki. Dereń przełożyć do małego rondelka, dodać 30 gram cukru, zalać niewielką ilością wody, tak aby owoce były zakryte i gotować przez około 20 minut, a następnie przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Czekoladę pokruszyć, położyć na papier do pieczenia i upiec w temperaturze 140"C, aż się lekko zrumieni. Przygotować kruszonkę: orzechy drobno posiekać i uprażyć na suchej patelni. Dodać pozostałe składanki i prażymy przez kolejne 2 minuty, cały czas mieszając. Do słoika nałożyć leguminę, przykryć ją purće z derenia, kruszonką orzechową. Następnie kolejną warstwą derenia, a na samą górę położyć paloną białą czekoladę.

Najnowsze gazetki

Reklama
78 LEGUMINA Z DERENIEM O) DB 120 MINUT SKŁADNIKI: LEGUMINA + 50 g ryżu jaśminowego > 200 g derenia > » laski wanilii + 200 ml mleka kokosowego + 60 g cukru czcinowego + 20 g masła KRUSZONKA ORZECHOWA > 20 g orzechów nerkowca > 20 g orzechów włoskich > 20 g mąki kokosowej > 20 g cukry czcinowego +1g cynamonu czcinowego > 50 g białej czekolady Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ryż wypłukać w zimnej wodze, przełożyć do małego rondelka, zalać mlekiem kokosowym, dodać 30 gram cukru trzcinowego, ziarna wyjęte z laski wanilii i całość ugotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki. Dereń przełożyć do małego rondelka, dodać 30 gram cukru, zalać niewielką ilością wody, tak aby owoce były zakryte i gotować przez około 20 minut, a następnie przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Czekoladę pokruszyć, położyć na papier do pieczenia i upiec w temperaturze 140"C, aż się lekko zrumieni. Przygotować kruszonkę: orzechy drobno posiekać i uprażyć na suchej patelni. Dodać pozostałe składanki i prażymy przez kolejne 2 minuty, cały czas mieszając. Do słoika nałożyć leguminę, przykryć ją purće z derenia, kruszonką orzechową. Następnie kolejną warstwą derenia, a na samą górę położyć paloną białą czekoladę.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy