Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 43

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

STREET FOOD - podróż ze smakiem | 43 Bagietka z z kurczakiem i frytkami (i Porcje: Ak, Autor: 4 Rafał Zaręba Składniki: Sposób przygotowania: półbagietka MC 4 szt. 1. Bagietki opiekamy zgodnie z instrukcją na pierś z kurczaka 250 g opakowaniu. śmietanka 30% MC 400 ml 2. Cebulę kroimy w kostkę o boku 5 x 5mm cebula 60 g - i podsmażamy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut. musztarda o 9 k 3. Pierś z kurczaka kroimy w poprzek w paski, dodajemy latac 2 2 m do cebuli, smażymy kolejne 5 minut, po czym KI PrOSIE O ODA 9 dodajemy curry i jeszcze smażymy ok. 1 minuty. natka pietruszki 10 g ga st z olej rzepakowy do smażenia 4. Całość zalewamy śmietanką, redukujemy do . frytura do smażenia frytek momentu, aż sos zacznie gęstnieć, wtedy dodajemy sól, pieprz do smaku musztardę i doprawiamy solą oraz pieprzem. 5. Frytki smażymy do uzyskania złotej barwy, a po wyciągnięciu z frytury solimy. 6. Bagietkę rozkrawamy po długości, tak aby powstała przestrzeń na sos z kurczakiem. 7. Na górze bagietki z sosem układamy frytki i posypujemy siekaną natką pietruszki. FRANCJA

Najnowsze gazetki

Reklama
STREET FOOD - podróż ze smakiem | 43 Bagietka z z kurczakiem i frytkami (i Porcje: Ak, Autor: 4 Rafał Zaręba Składniki: Sposób przygotowania: półbagietka MC 4 szt. 1. Bagietki opiekamy zgodnie z instrukcją na pierś z kurczaka 250 g opakowaniu. śmietanka 30% MC 400 ml 2. Cebulę kroimy w kostkę o boku 5 x 5mm cebula 60 g - i podsmażamy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut. musztarda o 9 k 3. Pierś z kurczaka kroimy w poprzek w paski, dodajemy latac 2 2 m do cebuli, smażymy kolejne 5 minut, po czym KI PrOSIE O ODA 9 dodajemy curry i jeszcze smażymy ok. 1 minuty. natka pietruszki 10 g ga st z olej rzepakowy do smażenia 4. Całość zalewamy śmietanką, redukujemy do . frytura do smażenia frytek momentu, aż sos zacznie gęstnieć, wtedy dodajemy sól, pieprz do smaku musztardę i doprawiamy solą oraz pieprzem. 5. Frytki smażymy do uzyskania złotej barwy, a po wyciągnięciu z frytury solimy. 6. Bagietkę rozkrawamy po długości, tak aby powstała przestrzeń na sos z kurczakiem. 7. Na górze bagietki z sosem układamy frytki i posypujemy siekaną natką pietruszki. FRANCJA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy