Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 65

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 65 |— 4£ Aranchiinii z farszem oolonskiim (l Porcje: Autor: 4 Dariusz Kucharski FaRsSZ Składniki: mielona wołowina 150 g panchetta 50 g cebula 1 szt. marchewka 1 szt. łodyga selera naciowego 1 szt. oliwa wino czerwone wytrawne 250 ml pasata pomidorowa 200 g bulion mleko 100 ml sól, pieprz starty parmezan ARRANCI Składniki: ryż arborio 120 g szalotka 2 szt. oliwa z oliwek 20 ml wino białe 70 ml wywar drobiowy 500 ml mąka pszenna 100 g jajko 1 szt. panko 200 g olej do głębokiego smażenia Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej w rondlu oliwę i przesmaż warzywa pokrojone w drobną kostkę. 2. Dodaj pokrojoną panchette. 3. Gdy warzywa zaczną mięknąć, dodaj wołowinę i przesmaż. 4. Dolej wino i mieszaj do momentu odparowania. 5. Dodaj passatę i duś na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. 6. Jeśli sos odparowuje, dodaj bulion. 7. Gdy sos jest gotowy, dodaj mleko, redukuj do gęstej konsystencji i dopraw. 8. Farsz przed użyciem należy schłodzić. Sposób przygotowania: 1. Wrondlu rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż szalotkę posiekaną w drobną kostkę. 2. Wsyp ryż arborio i smaż, mieszając, do zeszklenia. Podlej winem i gotuj do odparowania. 4. Podlewaj wywarem z kurczaka, mieszając i doprowadzając do konsystencji oraz stopnia ugotowania risotto. z 5. Dopraw, wyłóż na blachę i wystudź do ustabilizowania. Złożenie: 1. Na dłoni oprószonej mąką rozpłaszcz mały placek ryżu, w centrum umieść farsz i zamknij do postaci kulki. 2. Obtocz kulkę w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w panko. 3. Smaż na głębokim tłuszczu do złotego koloru. WŁOCIIY

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 65 |— 4£ Aranchiinii z farszem oolonskiim (l Porcje: Autor: 4 Dariusz Kucharski FaRsSZ Składniki: mielona wołowina 150 g panchetta 50 g cebula 1 szt. marchewka 1 szt. łodyga selera naciowego 1 szt. oliwa wino czerwone wytrawne 250 ml pasata pomidorowa 200 g bulion mleko 100 ml sól, pieprz starty parmezan ARRANCI Składniki: ryż arborio 120 g szalotka 2 szt. oliwa z oliwek 20 ml wino białe 70 ml wywar drobiowy 500 ml mąka pszenna 100 g jajko 1 szt. panko 200 g olej do głębokiego smażenia Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej w rondlu oliwę i przesmaż warzywa pokrojone w drobną kostkę. 2. Dodaj pokrojoną panchette. 3. Gdy warzywa zaczną mięknąć, dodaj wołowinę i przesmaż. 4. Dolej wino i mieszaj do momentu odparowania. 5. Dodaj passatę i duś na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. 6. Jeśli sos odparowuje, dodaj bulion. 7. Gdy sos jest gotowy, dodaj mleko, redukuj do gęstej konsystencji i dopraw. 8. Farsz przed użyciem należy schłodzić. Sposób przygotowania: 1. Wrondlu rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż szalotkę posiekaną w drobną kostkę. 2. Wsyp ryż arborio i smaż, mieszając, do zeszklenia. Podlej winem i gotuj do odparowania. 4. Podlewaj wywarem z kurczaka, mieszając i doprowadzając do konsystencji oraz stopnia ugotowania risotto. z 5. Dopraw, wyłóż na blachę i wystudź do ustabilizowania. Złożenie: 1. Na dłoni oprószonej mąką rozpłaszcz mały placek ryżu, w centrum umieść farsz i zamknij do postaci kulki. 2. Obtocz kulkę w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w panko. 3. Smaż na głębokim tłuszczu do złotego koloru. WŁOCIIY
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy